Rămâi conectat

Actualitate

Familia va putea fotografia persoanele decedate din cauza COVID în spitale. „Reușita” secretarului de stat pentru Culte

Ziarul Unirea

Publicat

în

.Cu toții ne amintim de închiderea bisericilor în fața credincioșilor chiar de cea mai importantă sărbătoare a creștinilor, Învierea Domnului, de interzicerea împărtășaniei comune, care încă este în vigoare, dar și de interzicerea accesului în cimitire sau la pelerinaje.

Accesul credinciosului la religie a fost interzis mai ales în spitale, dar chiar și în locuințele private.

La toate acestea, Secretariatul de Stat pentru Culte a privit impasibil, dovedind că instituția este total ineficientă, obedientă și că o schimbare din temelii trebuie făcută urgent.

Însă, ceea ce nimeni nu anticipa, nici în cele mai fanteziste gânduri, a apărut chiar în aceste zile. Victor Opaschi, șeful Secretariatului de Stat pentru Culte, aflat în funcție din 2012, din mandatul lui Victor Ponta, a vorbit, la PRO TV, despre cea mai mare ”reușită” a mandatului său.

”O altă modificare importantă. Familia are posibilitatea să fotografieze persoana decedată.”, a spus Opaschi, legat de faptul că, în sfârșit, decedatul de COVID-19, poate să aibă parte de slujbe conforme cultului din care face parte.

Așadar, omul care în ultimul an a permis o umilire a credincioșilor, deși ar fi trebuit să le explice guvernanților, conform fișei postului, că libertatea religioasă nu poate fi restrânsă prin ordine de ministru sau ordonanțe militare, se laudă că mortul poate fi fotografiat. Asta da realizare!

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când pică Rusaliile în 2024: Câte zile libere vor avea românii de „Cincizecime” Rusaliile sunt sărbătorite de creştinii ortodocşi în fiecare an. Pogorârea Duhului Sfânt asupra Sfinţilor Apostoli a avut loc la cincizeci de zile de la Învierea Domnului. Acest detaliu temporal explică şi denumirea de „Cincizecime”. Această zi este cunoscută şi sub numele de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea