Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Factura de energie electrică a municipiului Alba Iulia va fi mai mică cu 60%

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma afilierii la Bursa de Mărfuri (HCL 49 din 26.02.2013) Primăria Alba Iulia a înaintat o cerere de tranzacționare a cantității de energie de 4.000 de MWh, medie și joasă tensiune. Rezultatul ședinței de tranzacționare pe piață la disponibil – Ringul Energiei Electrice – din 3 aprilie 2013, este că municipalitatea a obținut achiziția cantității solicitate la un preț de 193 lei MWh.

În perioada 1 iunie 2013 – 31 mai 2014, energia necesară satisfacerii consumatorilor proprii: sediile administrative, iluminat public, baze sportive și instituții de învățământ, va fi furnizată de societatea Fidelis Energy S.R.L.

“Este normal ca având calitatea de consumator eligibil să profiți de oportunitățile pe care le oferă piața, în condițiile respectării legislației în vigoare. Economia realizată este substanțială și poate fi redirecționată spre alte nevoi ale orașului”, a declarat primarul Mircea Hava.

Reprezentanții administrației locale precizează că în prezent, energia achiziționată prin intermediul operatorului actual (Electrica) este taxată cu 473 lei MWh. În perioada următoare se vor întreprinde toate demersurile necesare întocmirii unui nou contract de furnizare, împreună cu toate exigențele ce rezultă din acest proces.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea