Rămâi conectat

Actualitate

Facebook și Instagram permit temporar postările care fac apel la violență împotriva soldaților ruși sau care cer moartea lui Putin și Lukașenko

Ziarul Unirea

Publicat

în

Facebook și Instagram permit temporar postările care fac apel la violență împotriva soldaților ruși sau care cer moartea lui Putin și Lukașenko

În contextul invaziei Ucrainei, Meta, compania care deține cele două platforme de socializare va permite utilizatorilor Facebook și Instagram din unele țări să facă apel la violență împotriva rușilor și soldaților ruși, potrivit e-mailurilor interne văzute joi de Reuters, în ceea ce este o modificare temporară a politicii sale privind discursul instigator la ură.

Compania de social media permite, de asemenea, temporar unele postări care cer moartea președintelui rus Vladimir Putin sau a președintelui belarus Alexandr Lukașenko în țări precum Rusia, Ucraina, și Polonia, potrivit unei serii de e-mailuri interne adresate moderatorilor săi de conținut.

„Ca urmare a invaziei ruse a Ucrainei, am permis temporar forme de exprimare politică care ar încălca în mod normal regulile noastre, cum ar fi discursul violent precum „moarte invadatorilor ruși”. Cu toate acestea nu vom permite în continuare apelurile credibile la violență împotriva civililor ruși”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta într-un comunicat.

Apelurile la moartea liderilor vor fi permise cu excepția cazului în care conțin alte ținte sau nu au doi indicatori de credibilitate, cum ar fi locația sau metoda, potrivit unui e-mail, într-o modificare recentă a regulilor companiei privind violența și incitarea la violență.

E-mailurile spun că apelurile la violență împotriva rușilor sunt permise atunci când postarea vorbește în mod clar despre invazia Ucrainei. Apelurile la violență împotriva soldaților ruși au fost permise deoarece aceasta au fost folosiți ca intermediari pentru armata rusă și au spus că nu se va aplica prizonierilor de război.

Modificările temporare ale politicii privind apelurile la violență împotriva soldaților ruși se aplică în Armenia, Azerbaidjan, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Rusia, Slovacia și Ucraina, potrivit unui e-mail.

Autoritatea rusă de reglementare a internetului Roskomnadzor a ordonat blocarea Facebook în țară, acuzând rețeaua de socializare că „discriminează” mass-media rusă.

Moscova a luat măsuri restrictive și împotriva companiilor de tehnologie, inclusiv Twitter TWTR.N, care a declarat că este restricționată în țară, în timpul invaziei sale din Ucraina, pe care o numește „operațiune specială”.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea