Fabricile de armament şi muniţie din Cugir ar putea fi dotate cu pază militarizată

Fabricile de armament şi muniţie din Cugir ar putea fi dotate cu pază militarizată

Nu de mult timp, între reprezentanţi ai MAI şi conducerile celor două societăţi cugirene de armament şi muniţie, Uzina Mecanică şi Fabrica de Arme, s-au purtat discuţii privind asigurarea serviciului militarizat de pază a celor două unităţi, pentru o cât mai sigură securitate a obiectivelor care lucrează pentru industria de apărare.

Demersul ar presupune renunţarea la serviciile firmelor civile de pază şi înlocuirea acestora cu efective de jandarmi, aşa cum au existat până în anul 2006, când nu se cunoaşte din ce raţiuni s-a procedat la desfiinţarea Companiei de gardă din Cugir.

Potrivit surselor, unitatea de jandarmi ar avea ca misiune şi paza obiectivului – Depozit de arme şi muniţie Vinerea (aflat în stare de conservare), locaţie care în condiţiile menţionate ar putea fi reabilitată şi dată în funcţiune. După cum am aflat, intenţia militarizării pazei celor două societăţi bate deocamdată pasul pe loc, motivul fiind refuzul Ministerului de Finanţe de a sprijini acest demers din lipsă de resurse financiare.

De menţionat faptul că în incinta Societăţii Uzina Mecanică Cugir SA (UMC II) există o clădire dezafectată, neocupată la ora actuală, unde până în urmă cu 13 ani a funcţionat Compania de gardă aflată în subordinea Jandarmeriei Alba.

În conformitate cu prevederile H.G. nr. 1486/ 2005 privind asigurarea pazei obiectivelor, bunurilor şi valorilor cu efective de jandarmi, completată şi modificată prin H.G. nr. 191/2008, Jandarmeria Română asigură paza şi protecţia la obiective de importanţă deosebită pentru activitatea statului; obiective de interes strategic; la alte obiective, stabilite prin hotarârea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, la care se va asigura paza şi protecţia, pe timpul declarării mobilizării. (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...