Rămâi conectat

Politică Administrație

Fabrica de Arme Cugir are în prezent un contract cu Statele Unite şi circa 80 la sută din ce se produce acolo se exportă pe această piaţă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Fabrica de Arme Cugir are în prezent un contract cu Statele Unite şi circa 80 la sută din ce se produce acolo se exportă pe această piaţă.

Industria de apărare poate şi trebuie să redevină un motor de dezvoltare al economiei româneşti, un sector unde lucrează foarte mulţi profesionişti, a declarat recent, la un post de televiziune, ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

„Este o industrie în care lucrează extrem de mulţi profesionişti. Am vorbit cu sindicatele şi mi-a făcut o mare o plăcere să văd că salariații din acest sector doresc să muncească. Le-am spus proiectul meu, ce cred eu că trebuie făcut în industria de apărare, ce dorim noi, ca guvernare în această industrie, şi au fost extrem de încântaţi. Industria de apărare se bazează în primul rând pe calitate. Aici atingem două aspecte: creştem economia, dar avem în vedere și un lucru extrem de important pentru armata română, pentru ostaşii noştri care merg în teatrele de operaţiuni, le asigurăm siguranţă, arme moderne cu care să nu le fie ruşine. Nu uitaţi că noi am intrat într-o zonă de elită. Suntem în NATO, unde alături de Statele Unite şi ceilalţi formăm una dintre cele mai moderne armate ale lumii”, a spus Bădălău.

Demnitarul a dat exemplul colaborării cu General Motors pentru amfibii, cu Rheinmetall pentru transportorul blindat AGILIS 8X8 şi încă un transportor blindat 8X8 la care se lucrează şi care în acest an va începe să fie livrat armatei române.

Acesta a ținut să sublinieze că Fabrica de Arme din Cugir are în prezent un contract cu Statele Unite şi circa 80% din ce se produce se exportă în SUA. În acest context, el a menţionat că o piaţă de export ar putea fi, pe lângă Statele Unite, și Orientul, unde există cerere, dar pe care „din păcate, nu o putem onora din cauza capacităţii și nu producem cât se dorește”.

„În momentul ăsta lucrăm la capacităţi, pentru că la Cugir și Sadu vor fi încărcate cartuşele, cartuş NATO 5,56, un sortiment extrem de calibrat şi extrem de calitativ pe piaţă”, a precizat Bădălău.

Conform datelor Ministerului Economiei, valoarea exporturilor ROMARM a depăşit anul trecut 122 de milioane de dolari. ROMARM este principalul furnizor şi exportator direct din România de tehnică şi servicii militare, cu o prezenţă în peste 50 de pieţe din Europa, America de Nord, America de Sud, Asia şi Africa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea