Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Expunerea la soare ar putea crește speranța de viață

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ciuda riscului de dezvoltare a cancerului de piele, expunerea la soare ar putea creşte speranţa de viaţă, după cum arată ultimele cercetări ale oamenilor de ştiinţă.

soare - cea mai lunga zi din anCercetătorii susţin că femeile care fac plajă trăiesc mai mult decât cele care nu se expun la lumina solară. Un studiu al Spitalului Universitar Karolinska în colaborare cu Univeristatea Lund din Suedia arată că speranţa de viaţă în cazul femeilor care nu stau deloc la soare scade cu 0,6 până la 2,1 ani.

În cadrul studiului au fost analizate timp de 20 de ani 29.518 femei. Analizele datelor arată că expunerea la soare poate contribui la scăderea riscului de instalare a bolilor cardiovasculare şi a altor boli care nu au legătură cu cancerul. Motivul acestor consecinţe nu este cunoscut momentan.

„Am descoperit că fumătorii care acceptau expunerea la soare prezentau riscuri de boală asemănătoare cu nefumătorii care nu stăteau în lumina soarelui, acest lucru arătând că evitarea expunerii la soare este un factor de risc de acelaşi calibru ca şi fumatul”, a explicat Pelle Lindqvist, profesorul care a coordonat studiul.

Această cercetare nu contrazice studiile anterioare care dovedesc că expunerea la soare fără măsuri de protecţie duce la apariţia cancerului de piele. Astfel, specialiştii recomandă folosirea unor creme cu cel puţin 15 factor de protecţie, cu 30 de minute înainte de „întâlnirea” cu razele soarelui. De asemenea, este de preferat să evităm să facem plajă între orele 11:00 şi 15:00, scrie Gandul.info (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea