Rămâi conectat

Cultură Educație

Expoziţie fotografică dedicată Zilei Mondiale a Turismului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Judeţean Alba organizează astăzi, de la ora 14.00, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, o expoziţie de fotografie intitulată „Voluntari la Festivalul Cetăţilor Dacice”. Expoziţia este dedicată sărbătoririi Zilei Mondiale a Turismului şi prezintă instantanee fotografice realizate, cu ocazia ediţiei din acest an a Festivalului Cetăţilor Dacice de la Cetatea de Baltă, de către voluntarii din cercurile şcolare de turism din liceele din judeţul Alba. Fotografiile prezintă atât momente din cadrul festivalului cât şi aspecte inedite şi amuzante de la activităţile de pregătire ale sărbătorii. La vernisajul de mâine vor participa elevii ce formează cercurile şcolare de turism de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul”, Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, Colegiul tehnic „Apulum” din Alba Iulia, şi Colegiul Tehnic din Aiud. Cei mai merituoşi dintre voluntari vor fi răsplătiţi cu diplome de către Consiliul Judeţean Alba. „Expoziţia de mâine are o dublă semnificaţie: aniversează turismul, o activitate deosebit de importantă pentru judeţul Alba, şi promovează, totodată, voluntariatul prin implicarea tinerilor în proiecte turistice destinate dezvoltării acestui judeţ. În fiecare an, CJ Alba marchează Ziua Mondială a Turismului, anul acesta fiind pentru a doua oară când acţiunile organizate cu această ocazie le sunt destinate tinerilor”, a spus Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba.
Ziua Mondială a Turismului se sărbătoreşte, începând din anul 1980, în fiecare an, la data de 27 septembrie. Această dată a fost aleasă deoarece marchează adoptarea statutului Organizaţiei Mondiale a Turismului (27 septembrie 1970), instituţie specializată a ONU, destinată promovării şi dezvoltării turismului, ce reuneşte 154 de state de pe cuprinsul întregului Mapamond. Începând din 2006, Ziua Mondială a Turismului este marcată în fiecare an şi în judeţul Alba, prin acţiuni speciale organizate de Consiliul Judeţean Alba, în scopul conştientizării importanţei pe care o are această activitate umană ca valoare economică, dar şi ca valoare socială şi culturală. (N.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea