Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Expoziție de artă plastică la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba, cu lucrări realizate de elevi care au abandonat școala, în cadrul Taberei CONTUR 2015

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Cristina Cristi Ianza mai 2016Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba găzduiește, începând de luni, 9 mai, o expoziție inedită de artă plastică, în cadrul căreia expun elevii participanți la Tabăra de Artă CONTUR 2015, coordonați de profesorii Ciprian și Radu Chința.

Arta poate să educe, arta poate să vindece, arta îți oferă o alternativă sau te scoate din starea de confort, ca să nu-i spunem indiferență.

Cipriana și Radu Chința sunt doi profesori de la Clubul Copiilor din Petrila care și-au propus, împreună cu cei de la Salvați copiii, filiala Hunedoara, să ofere în cadrul unui program bine gândit o ”a doua șansă” copiilor care au abandonat școala și care priveau arta (și nu numai) cu nepăsare. De asemenea, în 2015 au organizat o tabără de studiu creativ, intitulată sugestiv ”Contur”. Rezultatul eforturilor lor s-a concretizat într-o expoziție de artă plastică plină de culoare, evident, dar parcă și de speranță.

Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba și evident, Clubul Copiilor Petrila vă invită la o nouă expoziție de creație plastică (este a patra expoziție pe care ne-o propun cei de la clubul partener). Lucrările din expoziție pot fi văzute în holul bibliotecii județene, începând cu data de 9 mai 2016. Vă invităm să ne treceți pragul pentru a vă alătura bucuriei cu care noi am primit această expoziție și, bineînțeles, pentru o carte!, a transmis Cristina Smadea, bibliotecar la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea