Rămâi conectat

Actualitate

Expediţie în Carpaţi – 100 de delicvenţi din centre de reeducare, la Albac

Bogdan Presecan

Publicat

în

Joi, 1 august 2013, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, la Albac, o activitate educativ-preventivă în cadrul proiectului „Expediţie în Carpaţi”, ce are ca scop resocializarea şi reintegrarea  delincvenţilor şi implicarea concretă în viaţa comunităţii.

Potrivit IPJ Alba, „activitatea organizată de poliţişti a constat în desfăşurarea unui concurs de conducere a bicicletei în poligon, la care au participat 5 echipe a câte 4 elevi de la Centrul de Reeducare Buziaş, Centrul de Reeducare Tg. Ocna, Fundaţia „Yoyo” Bucureşti, Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti şi Clubul Copiilor Cugir.

Iniţiatorii acestui proiect sunt Ministerul Justiţiei şi Ministerul Educaţiei Naţionale, iar parteneri Consiliul Judeţean Alba, Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti şi Fundaţia „Yoyo” Bucureşti.

Beneficiarii proiectului sunt 100 de elevi – 50 minori delincvenţi internaţi în Centrele de Reeducare Tg- Ocna şi Buziaş, iar 50 sunt elevi cu rezultate foarte bune la învăţătură şi purtare de la Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti, Fundaţia „Yoyo” Bucureşti şi Clubul Copiilor din Cugir.

Pe primul loc s-a situat echipa de la Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti, pe locul II echipa de la Clubul Copiilor Cugir iar locul III a fost ocupat de echipa de la Centrul de Reeducare Buziaş.

Pentru implicarea în această activitate, minorii au fost recompensaţi cu diplome şi premii.

Cel mai important obiectiv al acestui proiect este stabilirea şi consolidarea unei relaţii între cele două categorii de minori. Minorii de la centrele de reeducare realizează astfel că pot avea şansa să aibă şi alt drum în viaţă, nu numai cel al infracţionalităţii.

La final, poliţiştii Serviciului Rutier, le-au adresat copiilor câteva recomandări pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, pe perioada cât stau în judeţul Alba cât şi pe perioada vacanţei de vară.”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea