Evoluție excelentă a juniorilor albaiulieni Mihnea Costachi și George Ileană la Campionatele Europene de șah pentru juniori de la Mamaia

Paul Voicu - Primar 2020

Evoluție excelentă a juniorilor albaiulieni Mihnea Costachi și George Ileană la Campionatele Europene de șah pentru juniori de la Mamaia. Cu o rundă înainte de final amândoi au 6 puncte din 8 meciuri, Mihnea fiind în grupul fruntaș la categoria ”Băieți sub 18 ani” alături de alți 5 jucători printre care și românul Bogdan Deac, în timp ce George este la o jumătate de punct în urma celor 4 lideri ai categoriei ”Băieți sub 16 ani”.

În penultima rundă Mihnea Costachi a reușit o victorie superbă cu piesele negre împotriva rusului Alexey Sorokin, unul dintre principalii favoriți, în timp ce George Ileană, care a făcut un turneu extraorinar la Mamaia, s-a impus la capătul unei partide dramatice împotriva grecului Georgios Beliotis.

ELIT

Astăzi cei doi juniori albaiulieni joacă cu medaliile europene pe masă, însă singurul rezultat care le deschide calea spre podiumul european este victoria. Începând cu orele 13 George Ileană va juca cu albele împotriva lui Ilie Martinovici  (Moldova), în timp ce Mihnea Costachi va juca cu piesele negre împotriva maestrului internațional JesperThybo (Norvegia), meciurile putând fi urmărite live pe site-ul www.chessbomb.com

„Indiferent de rezultatul ultimei runde cei doi juniori albaiulieni merită felicitări pentru parcursul excelent de la Campionatele Europene. Cu siguranță Alba Iulia este unul puținele europene care are în acest moment doi reprezentanți în lupta pentru medalii la Mamaia, iar acest lucru nu este doar un motiv de mândrie, ci o dovadă clară că orice copil albaiulian poate prin muncă continuă să acceadă în topul european. Sper ca aceste evoluții să îi motiveze și pe alți copii albaiulieni, nu doar șahiști, să facă eforturi pentru a duce România în elita europeană. ” (Marius Ceteraș, președinte Clubul Municipal de Șah Alba Iulia)

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...