Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Evenimente în februarie-martie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia: Teatru ”All inclusive” și concerte Phoenix, Ștefan Hrușcă și Tudor Gheorghe

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lunile februarie și martie aduc pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia patru evenimente. Este vorba despre spectacolul de teatru ”All inclusive” și trei concerte, cu Phoenix, Ștefan Hrușcă și maestrul Tudor Gheorghe.

Primul eveniment este pregătit pentru albaiulieni pe data de 16 februarie, când va urca pe scenă trupa Phoenix cu „Sinteza-Rapsodia”. Concertul va începe la ora 19.00, iar prețul unui bilet este de 70 de lei.

Phoenix se întoarce în fața publicului cu un proiect inedit: o sinteză între Anotimpurile prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume” și Rapsodia Română Nr.1, cunoscuta operă a lui George Enescu.

Proiect de înaltă ținută culturală, însă fără pretenții exclusiviste, „Sinteza-Rapsodia” își propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, încărcat de viziune și profesionalism, un concert în care acordurile rock și etno-rock care au transformat formația Phoenix în unicat vor purta și un altfel de mesaj – unul de chemare spre rădăcini culturale astăzi lipsite de atenție.

Sub numele Sfinţii, formaţia a fost înfiinţată în 1961, la Timişoara, însă grupul a debutat un an mai târziu. A devenit Phoenix, la iniţiativa chitaristului Claudiu Rotaru, pentru a evita conflicte cu autorităţile vremii. Prima compoziţie proprie a fost „Ştiu că mă iubeşti şi tu”, înregistrată în 1964. Au urmat „Bun e vinul ghiurghiuliu” şi „Pădure, pădure”, care erau şi primele melodii din rock-ul românesc inspirate din folclor.

Joi, 1 martie, albaiulienii iubitori de teatru, și nu numai, sunt invitați la spectacol.  Pe scena Casei de Cultură va fi prezentat, cu începere de la ora 19.00, spectacolul ”All inclusiv”, o comedie explozivă despre ingredientele intense ale vieții: iubire, trădare, entuziasmul contagios al tinereții și crizele comice ale maturității.

Regia spectacolului este semnată de Vlad Zamfirescu, iar scenografia de Mădălina Marinescu.
Distributie:
Margaret-Medeea Marinescu
Maurice-Marius Manole
Monique-Mirela Oprisor
Vince-Vlad Zamfirescu
Adele-Diana Roman

Prețul unui bilet la spectacol este de 60 de lei.

Ștefan Hrușcă va susține un concert la Casa de Cultură a Sindicatelor pe data de 6 martie. Astfel, cei care-l îndrăgesc sunt așteptați marți, cu începere de la ora 19.00, să fredoneze cele mai vechi piese alături de artist. Prețul unui bilet este de 50 de lei.

Dacă vă e dor de „Un copac cu flori” sau de „Fostele iubiri”,  dar şi de răscolitoarea „Rugă pentru părinţii” nu pierdeţi un concert în care veţi regăsi fiorul serilor de altă dată şi farmecul refrenelor fără vârstă. Artistul va fi acompaniat de formația „Mario Band” (Mario Florescu – tobe, Radu Rotaru – clape, Alex Florescu – percuție) Dacă în ultimii 25 de ani concertele de colinde ale lui Ştefan Hruşcă au dobândit statutul de tradiţie a sărbătorilor de iarnă, concertele de folk sunt adevărate evenimente marcante ale peisajului cultural românesc.

Cu timbrul vocal unic, candoarea inconfundabilă şi apariţia de o simplitate distinsă, Ştefen Hruşcă a devenit unul dintre cei mai iubiţi folk-işti din România. Printre albumele sale de referinţă se numără: „Rugă pentru părinți” (1984), „Urare pentru îndrăgostiți” (1986) „Fostele iubiri” (1995), „Balade speciale” (2007) şi desigur, foarte îndrăgitele discuri de colinde şi cântece maramureşene.

Ultimul eveniment anunțat în luna martie la Casa de Cultură a Sindicatelor este concertul lui Tudor Gheorghe. Vineri, 16 martie, maestrul va urca pe scenă cu începere de la ora 19.00 și va prezenta ”Rândunici printre lozinci, un spectacolul ce va readuce în atenția publicului muzica ușoară a anilor 60-70.

Cu o nouă orchestratie a dirijorului și orchestatorului Marius Hristescu și o intrepretare inedită, așa cum ne-a obișnuit maestrul Tudor Gheorghe, muzica anilor 60-70 va prinde viață în 16 martie 2018 pe scena Casei de cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Prețul unui bilet la concert este de 80 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea