Rămâi conectat

Curier Județean

Evaluarea activităţii Poliţiei municipiului Alba Iulia, pe primele 6 luni ale anului 2015 – aproape 2.000 de intervenții la solicitări prin 112

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, a participat, marți, la evaluarea activităţii Poliţiei Municipiului Alba Iulia, pe primele 6 luni ale anului 2015.

bilant IPJLa această activitate au fost prezenţi poliţiştii Poliţiei Municipiului Alba Iulia, şefii secţiilor de poliţie rurală Galda de Jos şi Vinţu de Jos şi şefii celor 13 posturi de poliţie comunală, a căror activitate este coordonată de conducerea acestei poliţii municipale.

Din materialul de analiză, prezentat de comisarul şef de poliţie Crişan Mircea, şeful Poliţiei municipiului Alba Iulia, a rezultat că activitatea poliţiştilor din Alba Iulia şi din localităţile rurale arondate au vizat creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, prevenirea şi combaterea infracţiunilor precum şi reducerea riscului rutier.

Potrivit acestuia, numărul infracţiunilor sesizate în municipiul Alba Iulia a înregistrat o scădere cu 11%, de la 1.272, în semestrul I 2014, la 1.123 – în semestrul I 2015. Cele mai mari scăderi s-au înregistrat la sesizările de infracţiuni contra persoanei, (cu 100 de fapte) şi contra patrimoniului, (cu 76 de fapte) dar au fost înregistrate şi scăderi privind infracţiunile stradale. În mediul rural, la nivelul secţiilor de poliţie rurală Galda de Jos şi Vinţu de Jos şi a celor 13 posturi de poliţie arondate, au fost sesizate 506 infracţiuni, cu 6 mai puţine faţă de 6 luni 2014.

În ceea ce priveşte infracţiunile contra patrimoniului, s-a constatat o diminuare în mediul urban a faptelor de furt din locuinţe şi a furturilor din autovehicule şi o uşoară creştere a furturilor din societăţi comerciale (cu 3 fapte), majoritatea acestui tip de fapte fiind furturi de pe raft.

În primele 6 luni ale anului 2015, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au intervenit la 1.499 de semnalări ale cetăţenilor prin 112, iar poliţiştii celor doua secţii de poliţie rurală arondate au răspuns unui număr de 430 de apeluri prin care erau semnalate urgenţe.

Pentru o mai bună acoperire a teritoriului din punct de vedere poliţienesc, reducerea timpului de reacţie şi îmbunătăţirea sistemului de intervenţie la evenimente, dispozitivul de siguranţă publică a fost adaptat permanent, prin constituirea de patrule mixte, şi colaborarea cu poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale dar şi cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba şi lucrători ai Poliţiei Locale Alba Iulia.

În ceea ce priveşte siguranţa traficului rutier, în primele 6 luni ale anului 2015, poliţiştii rutieri, sprijiniţi de cei de la ordine publică, au intervenit pentru soluţionarea unui număr de 17 accidente de circulaţie (cu 3 mai multe decât în primele 6 luni 2014), soldate cu un mort şi 21 de răniţi grav.

Principalele cauze generatoare de accidente rutiere în Alba Iulia au fost neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, nepăstrarea distanţei corespunzătoare şi indisciplina pietonilor.

Pentru combaterea indisciplinei rutiere au fost aplicate 7.830 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute, în vederea suspendării, 329 de permise de conducere şi au fost retrase 236 de certificate de înmatriculare.

Prin prisma indicatorilor statistici, şeful inspectoratului, domnul chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, a apreciat activitatea poliţiştilor din Alba Iulia şi de la cele două secţii de poliţie de poliţie rurală, ca fiind una bună.

Domnia sa le-a cerut celor prezenţi la întâlnire să se implice mai mult pentru identificarea persoanelor predispuse la săvârşirea de infracţiuni şi le-a recomandat să acţioneze cu profesionalism şi fermitate pentru asigurarea unui grad de siguranţă stradală ridicat şi pentru combaterea indisciplinei în traficul rutier.

Totodată a reiterat necesitatea continuării activităţilor de prevenire şi combatere a infracţionalităţii pe toate liniile de muncă, astfel încât să se asigure cetăţenilor, în mod constant, un climat de normalitate şi siguranţă publică şi în mod deosebit a cerut continuarea activităţilor pentru creşterea gradului de siguranţă al elevilor, atât pe perioada vacanţei de vară, cât şi după ce vor începe cursurile şcolare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea