Rămâi conectat

Curier Județean

Evaluarea activităţii Poliţiei municipiului Alba Iulia, pe primele 6 luni ale anului 2015 – aproape 2.000 de intervenții la solicitări prin 112

Publicat

în

Chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, a participat, marți, la evaluarea activităţii Poliţiei Municipiului Alba Iulia, pe primele 6 luni ale anului 2015.

bilant IPJLa această activitate au fost prezenţi poliţiştii Poliţiei Municipiului Alba Iulia, şefii secţiilor de poliţie rurală Galda de Jos şi Vinţu de Jos şi şefii celor 13 posturi de poliţie comunală, a căror activitate este coordonată de conducerea acestei poliţii municipale.

Din materialul de analiză, prezentat de comisarul şef de poliţie Crişan Mircea, şeful Poliţiei municipiului Alba Iulia, a rezultat că activitatea poliţiştilor din Alba Iulia şi din localităţile rurale arondate au vizat creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, prevenirea şi combaterea infracţiunilor precum şi reducerea riscului rutier.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit acestuia, numărul infracţiunilor sesizate în municipiul Alba Iulia a înregistrat o scădere cu 11%, de la 1.272, în semestrul I 2014, la 1.123 – în semestrul I 2015. Cele mai mari scăderi s-au înregistrat la sesizările de infracţiuni contra persoanei, (cu 100 de fapte) şi contra patrimoniului, (cu 76 de fapte) dar au fost înregistrate şi scăderi privind infracţiunile stradale. În mediul rural, la nivelul secţiilor de poliţie rurală Galda de Jos şi Vinţu de Jos şi a celor 13 posturi de poliţie arondate, au fost sesizate 506 infracţiuni, cu 6 mai puţine faţă de 6 luni 2014.

În ceea ce priveşte infracţiunile contra patrimoniului, s-a constatat o diminuare în mediul urban a faptelor de furt din locuinţe şi a furturilor din autovehicule şi o uşoară creştere a furturilor din societăţi comerciale (cu 3 fapte), majoritatea acestui tip de fapte fiind furturi de pe raft.

În primele 6 luni ale anului 2015, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au intervenit la 1.499 de semnalări ale cetăţenilor prin 112, iar poliţiştii celor doua secţii de poliţie rurală arondate au răspuns unui număr de 430 de apeluri prin care erau semnalate urgenţe.

Pentru o mai bună acoperire a teritoriului din punct de vedere poliţienesc, reducerea timpului de reacţie şi îmbunătăţirea sistemului de intervenţie la evenimente, dispozitivul de siguranţă publică a fost adaptat permanent, prin constituirea de patrule mixte, şi colaborarea cu poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale dar şi cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba şi lucrători ai Poliţiei Locale Alba Iulia.

În ceea ce priveşte siguranţa traficului rutier, în primele 6 luni ale anului 2015, poliţiştii rutieri, sprijiniţi de cei de la ordine publică, au intervenit pentru soluţionarea unui număr de 17 accidente de circulaţie (cu 3 mai multe decât în primele 6 luni 2014), soldate cu un mort şi 21 de răniţi grav.

Principalele cauze generatoare de accidente rutiere în Alba Iulia au fost neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, nepăstrarea distanţei corespunzătoare şi indisciplina pietonilor.

Pentru combaterea indisciplinei rutiere au fost aplicate 7.830 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute, în vederea suspendării, 329 de permise de conducere şi au fost retrase 236 de certificate de înmatriculare.

Prin prisma indicatorilor statistici, şeful inspectoratului, domnul chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, a apreciat activitatea poliţiştilor din Alba Iulia şi de la cele două secţii de poliţie de poliţie rurală, ca fiind una bună.

Domnia sa le-a cerut celor prezenţi la întâlnire să se implice mai mult pentru identificarea persoanelor predispuse la săvârşirea de infracţiuni şi le-a recomandat să acţioneze cu profesionalism şi fermitate pentru asigurarea unui grad de siguranţă stradală ridicat şi pentru combaterea indisciplinei în traficul rutier.

Totodată a reiterat necesitatea continuării activităţilor de prevenire şi combatere a infracţionalităţii pe toate liniile de muncă, astfel încât să se asigure cetăţenilor, în mod constant, un climat de normalitate şi siguranţă publică şi în mod deosebit a cerut continuarea activităţilor pentru creşterea gradului de siguranţă al elevilor, atât pe perioada vacanţei de vară, cât şi după ce vor începe cursurile şcolare.

Publicitate

Curier Județean

Primăria Daia Română cumpără un buldoexcavator cu accesorii pentru efectuarea lucrărilor de întreținere în comună: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Primăria Daia Română cumpără un buldoexcavator cu accesorii pentru efectuarea lucrărilor de întreținere în comună: Licitația, lansată în SEAP

Primăria comunei Daia Română a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziția unui buldoexcavator cu accesorii. Valoarea totală estimată a contractului este de 415.700 lei, fără TVA.

Prin achiziția unui buldoexcavator cu accesorii pentru UAT Comună Daia Română, județul Albă se dorește întreținerea drumurilor agricole și stazilor, curățarea resturilor vegetale și întreținerea comunei la costuri mai reduse.

Achiziția cuprinde furnizarea unui buldoexcavator și accesorii (Cupă excavator 610 mm, Tocător de resturi vegetale cu lățime de lucru de minim 1200 mm și diametru de tocare de minim 50 mm, Cupa excavator 300 mm).

Electrica Furnizare Discount

Principalele beneficii generate de achiziția de buldoexcavator și accesorii

-Reducerea costurilor de întreținere a localității
-îmbunătățirea standardului de viață a locuitorilor comunei Daia Română.

Caracteristici tehnice și de performanță minime obligatorii pentru utilajul ce face obiectul achiziției:

 • Putere motor: minim 95 CP – maxim 100 CP
 • Greutate operaționala de minim 8.2 Tone
 • Transmisie tip POWER SHUTTLE cu patru trepte de viteză, înainte / înapoi
 • Cilindru de direcție plasat în față punții pentru mai multă protecție
 • Punte spate din construcție cu trei camere separate de ulei( diferențial și frână, și transmisii finale)
 • Diferențial blocabil 100% – montat pe manetă încărcător
 • Pompă hidraulică cu pistoane axiale și debit variabil
 • Presiunea sistemului hidraulic – minim 250 Bar
 • Debitul hidraulic necesar – minim 160 litri/minut
 • Cupa multifuncționala cu dinți, capacitate minim lm3 , lățime minim 2400mm
 • Paralel lift mecanic rezultat din geometria brațelor (la ridicare, cupa să rămână în aceeași poziție în raport cu solul, fără nici o intervenție din partea operatorului)
 • Sistem de revenire la poziția de săpare, și menținerea poziției cupei pe cursa de ridicare/coborâre
 • Radiatoare rabatabile pentru o curățare ușoara și rapidă
 • Elemente de protecție din cauciuc a radiatorului în partea frontală a utilajului.
 • Braț de excavare curbat, cu ranforsări, și profil îngust pentru vizibilitatea optimă
 • Balansier extensibil, adâncime de săpare minim 5700 mm
 • Forța de excavare cupa – minim 63.4 kN
 • Linie hidraulică auxiliară pentru picon
 • Unghi de rotire a cupei de excavare minim 200 grade

Anul de fabricație al utilajului trebuie să fie minim 2021.

Accesorii:

Cupa excavare minim 300 mm – maxim 350 mm
Cupa excavare minim 610 mm – maxim 700mm
Tocător de resturi vegetale cu lățime de lucru de minim 1200 mm și diametru de tocare de minim 50 mm

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Proiect pilot destinat străzilor neasfaltate pentru impermeabilizarea carosabilului. Trei străzi asfaltate în câteva zile

Publicat

în

La Sebeș a început un proiect pilot destinat străzilor neasfaltate, prin care se așterne o îmbrăcăminte bituminoasă ușoară pentru impermeabilizarea carosabilului, scopul principal fiind reducerea prafului și a pulberilor. Primele străzi pe care s-a intervenit sunt Florilor, Cânepiști și Sălane, urmând ca lista să fie completată în anul 2022 cu alte 14 străzi.

Lucrările se desfășoară într-un timp relativ scurt, iar soluția este eficientă având în vedere că Sebeșul numără aproximativ 100 de străzi nemodernizate. Structura rutieră realizată este formată din stabilizarea pietruirii existente cu un liant hidraulic pe o grosime de 20 cm și aplicarea unui tratament bituminos dublu de suprafață cu emulsie.

Evacuarea apelor pluviale de pe partea carosabilă se va efectua prin profilul transversal cu pantă unică de 2,5%.

Electrica Furnizare Discount

Bugetul pentru impermeabilizarea celor trei străzi cu strat asfaltic a fost de 520.000 lei (tva inclus), lungimea totală a străzilor însumând 1,3 km.

Primarul Dorin Nistor menționează că vor fi evaluate beneficiile acestui proiect, urmând ca în anul 2022 să se realizeze intervenții similare pe străzile: Arțarului, Secașului, Dorin Pavel (prelungire), Decebal (ramificație), Fagului, Paul Tomița – din Sebeș, str. 24 Ianuarie, Sânzâienelor, Oituz, Piața Săsească, Avântului – din Petrești și străzile Râului, Arini, Dumbrava – din Lancrăm.

Citește mai mult

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 27 – 29 noiembrie 2021

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 27 – 29 noiembrie 2021

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 20 – 22 noiembrie 2021. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 27- 29.11.2021

Electrica Furnizare Discount

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare