Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Evaluare națională 2024: În județul Alba, 2.581 de absolvenți de gimnaziu, așteptați la examene

Unirea Ziarul

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Evaluare națională 2024: În județul Alba, 2.581 de absolvenți de gimnaziu, așteptați la examene

Potrivit calendarului evaluării naționale, absolvenții claselor a VIII-a au încheiat cursurile vineri, 14 iunie, în perspectiva susținerii evaluării naționale, la care s-au putut înscrie pe parcursul săptămânii trecute.

În județul Alba, sunt așteptați la probele scrise 2.581 de absolvenți, adică 91,23% din cei 2.823 potențiali candidați, diferența fiind reprezentată de elevi cu cerințe educative speciale sau corigenți, a declarat pentru ziarul „Unirea” președintele Comisiei județene de organizare a evaluării naționale, prof. Dan Cherecheș, adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Probele scrise ale evaluării naționale se vor desfășura după următorul calendar: *25 iunie: proba scrisă la limba și literatura română; *27 iunie: proba scrisă la matematică; *28 iunie: proba scrisă la limba și literatura maternă; *3 iulie, până la ora 14.00: afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (lucrările NU se vor corecta online, ci doar în format fizic!), *3 iulie (orele 16.00 – 19.00) și 4 iulie (orele 8.00 – 12.00): depunerea contestațiilor; *4 – 9 iulie: soluționarea contestațiilor; 9 iulie: afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Citește și: EVALUARE NAŢIONALĂ 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME, la română și matematică pentru elevii de clasa a 8-a din anii trecuți

În situații excepționale, la solicitarea comisiei judeţene sau din proprie iniţiativă, Comisia naţională poate aproba prelungirea sau reducerea perioadelor de evaluare sau reevaluare a lucrărilor scrise ori de afişare a rezultatelor.

Vă amintim că la simularea din februarie, peste jumătate dintre elevii care au dat testul ar fi picat la matematică (52,95%) iar 1 din 5 elevi (22,20%) nu ar fi trecut la română, dacă ar fi fost obligatorie nota 5.00 pentru a promova proba scrisă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Final de sezon 2024 pentru pilotul albaiulian Tudor Pop: „Am dat multe lupte, atât interioare cât și contra cronometrului”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Final de sezon 2024 pentru pilotul albaiulian Tudor Pop: „Am dat multe lupte, atât interioare cât și contra cronometrului” Pilotul albaiulian de raliu, Tudor Pop, a trecut linia finalului de sezon 2024 împărtășind în mediul public ce a însemnat acest an pentru el, ce provocări a întâmpinat precum și care sunt planurile lui pentru viitor. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea