Rămâi conectat

Ştirea zilei

EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Elevii de 10 ai județului Alba. Diana, tânăra moață pasionată de matematică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Printre cei 68 de candidați care au obținut nota 10 (zece) la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naționale se afla și o elevă a liceului H.C.C. din Abrud, Diana Simina.

Întrebată de ziarulunirea.ro cum i s-a părut acest examen, cum s-a pregatit pentru el și, nu în ultimul rând, la ce liceu și la ce profil ar dori să își continue drumul, aceasta ne-a răspuns:

„Nu a fost un examen greu, mi s-a părut că subiectele din acest an au fost mai ușoare față de alți ani, poate și din cauza pandemiei. Am luat meditații în primul semestru, și în al doilea semestru până în martie, apoi mai mult singură, în special la matematică. În continuare aș vrea să merg la liceul „Horea, Cloșca și Crișan”, Abrud, la profilul de Matematică-Informatică”.

La nivelul județului Alba, situația statistică arată că dintre cei 2807 candidați prezenți, 2235 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 79,62%  Dintre aceștia, 22 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

Rata de participare a fost de 2807 candidați prezenți (93,63%), dintr-un total de 2998 elevi înscriși.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 2461 candidați (87,36%), iar 94 candidați au fost notați cu 10 (zece).La proba de Matematică, 2059 candidați (73,33%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 68 de candidați au obținut nota 10 (zece).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea