Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, a finalizat raportul privind dezvoltarea educației digitale

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, a finalizat raportul privind dezvoltarea educației digitale

Europarlamentarul Victor Negrescu a finalizat raportul privind dezvoltarea educației digitale, un document extrem de important în care se solicită Comisiei Europene să implementeze o strategie coerentă pentru sistemul de învățământ, în actualul context epidemiologic.

De demersurile eurodeputatului Victor Negrescu vor beneficia și școlari din județul Alba, unde circa 3.000 de elevi nu au calculatoare sau internet și implicit posibilitate să desfășoare școala online, dacă executivul european va consimți asupra prevederilor din raport și va acorda finanțări mai consistente.

ELIT

”Am avut o sesiune plenară la Bruxelles cu multe subiecte importante cuprinzând dezbateri privind viitorul buget european, noua legislație europeană pentru protecția climei, garanția europeană pentru tineret sau viitoarele ședințe ale Consiliului European. Agenda europeană nu stă pe loc. Săptămâna aceasta am finalizat și raportul meu pe zona de educație digitală participând în calitate de vorbitor la mai multe conferințe importante pe zona digitală, de educație și de politici sociale. Printre cele mai semnificative conferințe la care am participat se numără reuniunea forumului global pentru educație dar și dezbaterea organizată de prestigioasa revistă Euractiv privind schimbările provocate de digitalizare și pandemie asupra muncii”, a scris Victor Negrescu pe rețelele sociale.

Vicepreședinte al Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu a identificat o serie de soluții pentru depășirea actualei crize și s-a implicat activ pentru accesibilizarea educației online.

În acest sens, alături de o echipă de profesioniști, a creat prima tabletă educațională românească, adaptată nevoilor elev-profesor-părinte, oferind zeci de astfel de dispozitive, conectate la internet, școlarilor din Poiana Vadului și Bucium. Proiectul social a fost derulat în mai multe județe din țară.

De asemenea, europarlamentarul de Alba a creat un canal video dedicat educației și a generat un proiect pilot în valoare de 1,2 milioane de euro din bani europeni pentru accesibilizarea zonelor fără acces la internet.