Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Europarlamentar din AUSTRIA, aflat în vizită la Alba Iulia, despre intrarea României în Schengen: „Este de neînțeles cum românii și bulgarii trebuie să plătească prețul politicilor purtate de țara mea”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Europarlamentar din AUSTRIA, aflat în vizită la Alba Iulia, despre intrarea României în Schengen: „Este de neînțeles cum românii și bulgarii trebuie să plătească prețul politicilor purtate de țara mea”

Un europarlamentar din Austria care a vizitat Alba Iulia, orașul Marii Uniri, în cursul weekend-ului trecut, și-a exprimat susținerea față de aderarea țării noastre la spațiul Schengen, condamnând nedreptatea petrecută față de țara noastră și de vecinii bulgari.

Aflat în Alba Iulia la invitația europarlamentarului PSD Victor Negrescu, eurodeputatul Hannes Heide a vorbit, într-un interviu oferit în exclusivitate pentru ziarulunirea.ro, despre decizia injustă de care România și Bulgaria au avut parte în ceea ce ține de parcursul acestora înspre apartenența la spațiul Schengen.

„Pentru mine, ca cetățean austriac, este ceva de neînțeles cum românii și bulgarii trebuie să plătească prețul politicilor purtate de țara mea. Nu are nimic de-a face cu România și Bulgaria. Principalul partid aflat la putere are probleme în sondajele actuale. Au fost organizate trei alegeri locale, pe plan regional, unde nu s-au descurcat foarte bine pentru că au pierdut până acum. Pentru a câștiga teren, a fost necesar pentru ei să aducă în discuție problema migrației, ca un aspect important. Într-un final, meritele s-au îndreptat către Partidul Libertății, nu către Conservatori. Au început să ridice corturi pe întreg teritoriul Austriei pentru a exprima faptul că mulți migranți se îndreaptă înspre țara noastră.

Mai apoi, când a venit vremea dezbaterii asupra extinderii zonei Schengen, Bundesrat-ul (una din cele două camere ale Parlamentului bicameral al Austriei) nu a dorit să voteze în favoarea includerii României și Bulgariei la acest spațiu din cauza numărului foarte mare de migranți care treceau prin aceste două țări pentru a ajunge în Austria. Acest lucru nu este bazat pe cifre și argumente solide, ci mai mult s-a apelat la stârnirea diferitelor emoții în rândul cetățenilor țării noastre. Chiar dacă problema securității granițelor era o chestiune reală, este mult mai bine ca și România și Bulgaria să facă parte din acest spațiu, pentru că toată această zonă este mai ușor de gestionat.”, a declarat europarlamentarul austriac Hannes Heide, pentru ziarulunirea.ro.

Eurodeputatul Victor Negrescu și subprefectul județului Alba, Corneliu Mureșan, i-au prezentat apoi politicianului austriac mai multe cadouri reprezentative pentru orașul pe care acesta l-a vizitat, printre care și o gravură care înfățișează cetatea noastră.

Europarlamentarul care face parte din Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European a vorbit de asemenea și despre situația jenantă în care un cetățean al Uniunii Europene se poate găsi, la mai bine de 15 ani de la aderarea României la UE.

„Ca și cetățean european, nu mă simt deloc în regulă să trebuiască să îmi prezint pașaportul o dată când plec din Munchen și încă o dată când aterizez în Cluj.”, a transmis eurodeputatul.

Europarlamentarul PSD de Alba, Victor Negrescu, vicepreşedinte al Comisiei pentru cultură şi educaţie (CULT) şi membru al comisiilor pentru bugete (BUDG) şi afaceri constituţionale (AFCO) ale Parlamentului European, se luptă în continuare în cele mai înalte foruri ale comunității europene, pentru ca România să devină membră a spațiului Schengen într-un timp cât mai scurt.

Eforturile eurodeputatului social-democrat au fost de asemenea recunoscute și de colegul său, Hannes Heide, politicianul austriac notând următoarele: „Mi-am arătat susținerea față de inițiativele sale în ceea ce privește România și apartenența sa la spațiul Schengen. Lucrurile care se petrec în acest moment sunt dezavantajoase pentru toată lumea, iar intrarea României în Schengen trebuie să se petreacă cât mai repede”.

La sfârșitul lunii trecute, eurodeputatul PSD Victor Negrescu a solicitat ca Parlamentul European și Comisia Europeană să conteste legalitatea veto-ului aplicat de Austria împotriva aderării României la spațiul Schengen.

El a făcut solicitarea în Comisia pentru Petiții a legislativului european și a cerut ca Parlamentul European și Comisia Europeană să conteste legalitatea veto-ului aplicat de Austria împotriva aderării României la spațiul Schengen, ca urmare a încălcării legislației și a tratatelor europene, dar și a discriminării românilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea