Rămâi conectat

Actualitate

Europa, prima regiune din lume care a depășit pragul de 500.000 de decese cauzate de infectarea cu COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

În întreaga lume pandemia de COVID-19 face ravagii, Europa fiind prima regiune din lume unde numărul deceselor din cauza noului coronavirus a depășit pragul de 500.000, în condițiile în care nouă tulpină a virusului descoperită în Marea Britanie pune în pericol măsurile de reducere a infectărilor.

Informaţiile referitoare la noua variantă a coronavirusului din Anglia au dus la noi restricţii înainte de Crăciun şi zeci de ţări şi-au închis graniţele pentru călătorii din Marea Britanie, în această săptămână.

Italia, ţara cu cel mai mare bilanţ al deceselor legate de Covid-19 din Europa, a depistat duminică un pacient infectat cu noua variantă a coronavitrusului, ca şi Danemarca şi Franţa.

Pentru a reduce răspândirea, ţările europene iau în considerare verificarea pasagerilor care zboară din Marea Britanie şi plasarea în carantină a călătorilor.

Până în prezent, circa 30% din totalul deceselor provocate de Covid-19 la nivel mondial au avut loc în Europa, potrivit datelor analizate de Reuters.

Mortalitatea s-a accentuat în Europa în ultimele luni. De la primul deces raportat în Franţa în februarie, regiunea a ajuns în opt luni la 250.000 de decese provocate de noul coronavirus. În schimb, numărul deceselor a urcat de la 250.000 la 500.000 în numai 60 de zile.

Franţa, Spania, Italia, Marea Britanie şi Rusia au anunţat sute de morţi pe zi, iar în cele cinci ţări au avut loc aproape 60% dintre aceste decese.

La nivel global au fost înregistrate până în prezent 77,52 de milioane de cazuri de Covid-19 şi 1,71 milioane de decese atribuite acestei boli, potrivit datelor Reuters.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea