Ești elev în Alba? Câștigă o excursie la mare participând la concursul de eseuri pe teme istorice, organizat de TNL

Liberalii din Alba Iulia vor marca 100 de ani de la unul dintre cele mai importante evenimente din istoria secolului trecut – începerea primului război mondial. Manifestări de acest gen se desfășoară deja, sau se vor mai desfășura, atât în România, cât și în întreaga Europă.

Simion Adrian si Rares Buglea PNLPotrivit profesorului de istorie Adrian Simion, purtător de cuvânt al PNL Alba, “evenimentul public pregătit de către liberali va avea loc în 28 iulie, ziua în care se vor împlini 100 de ani de la declanșarea primului război mondial. În cadrul manifestării se va desfășura o dezbatere publică pe teme istorice legate de prima conflagrație mondială.

INFORMARE COVID-19

Tot cu această ocazie, TNL Alba lansează un concurs pe teme istorice, concurs care se adresează elevilor de liceu de la instituții de învățământ din județul Alba, premierea urmând să aibă loc în 28 iulie. Materialele trebuie trimise până în data de 20 iulie pe adresa de e-mail pnlalba.pnlalba@yahoo.com.

Concursul de anul acesta se înscrie într-o tradiție pe care tinerii liberali o au în acest sens și care durează de câțiva ani. Dacă până acum temele au fost legate de evenimente precum Marea Unire, înființarea Partidului Național Liberal, Unirea Principatelor, Holocaustul etc., de această data subiectele pe care participanții vor trebui să le abordeze trebuie să fie legate de două teme: „Participarea României la Primul Război Mondial” și „Rolul Guvernului liberal Ion I. C. Brătianu în contextul Primului Război Mondial”.

În cadrul concursului din acest an vor fi două secțiuni: secțiunea de eseuri istorice și secțiunea de creație literară. Câștigătorul marelui premiu va beneficia de un loc la Școala de Vară a TNL Alba care va avea loc anul acesta la Costinești în perioada 25 – 31 august. De asemenea, se vor mai acorda premii în bani și cărți, câștigătorilor de la fiecare secțiune a concursului.

Materialele înscrise pentru secțiunea de eseuri istorice trebuie să respecte următoarele cerințe: să aibă dimensiunea cuprinsă între 3 și 5 pagini; redactare în format Word, TNR, 12, Justify, la 1,5 rânduri; să cuprindă o bibliografie constând în minim 5 surse, dintre care cel puțin două cărți; să aibă o pagină de titlu pe care să fie trecute: numele elevului și datele sale de contact (telefon, adresă de e-mail), unitatea de învățământ și clasa de proveniență, profesorul coordonator.

Materialele înscrise pentru secțiunea de creație literară trebuie să respecte următoarele cerințe:

– pentru proză: să se înscrie în una dintre speciile genului epic, recomandabilă fiind păstrarea structurii clasice, pe momentele subiectului;

– pentru poezie: să fie opere care să se înscrie în una dintre speciile literare în versuri cele mai cunoscute, recomandabile în acest sens fiind poemul sau fabula.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

1 comentariu

sasu 7 iunie 2014 at 0:32

Foarte frumos !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...