Rămâi conectat

Politică Administrație

Ești elev în Alba? Câștigă o excursie la mare participând la concursul de eseuri pe teme istorice, organizat de TNL

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liberalii din Alba Iulia vor marca 100 de ani de la unul dintre cele mai importante evenimente din istoria secolului trecut – începerea primului război mondial. Manifestări de acest gen se desfășoară deja, sau se vor mai desfășura, atât în România, cât și în întreaga Europă.

Potrivit profesorului de istorie Adrian Simion, purtător de cuvânt al PNL Alba, “evenimentul public pregătit de către liberali va avea loc în 28 iulie, ziua în care se vor împlini 100 de ani de la declanșarea primului război mondial. În cadrul manifestării se va desfășura o dezbatere publică pe teme istorice legate de prima conflagrație mondială.

Tot cu această ocazie, TNL Alba lansează un concurs pe teme istorice, concurs care se adresează elevilor de liceu de la instituții de învățământ din județul Alba, premierea urmând să aibă loc în 28 iulie. Materialele trebuie trimise până în data de 20 iulie pe adresa de e-mail [email protected].

Concursul de anul acesta se înscrie într-o tradiție pe care tinerii liberali o au în acest sens și care durează de câțiva ani. Dacă până acum temele au fost legate de evenimente precum Marea Unire, înființarea Partidului Național Liberal, Unirea Principatelor, Holocaustul etc., de această data subiectele pe care participanții vor trebui să le abordeze trebuie să fie legate de două teme: „Participarea României la Primul Război Mondial” și „Rolul Guvernului liberal Ion I. C. Brătianu în contextul Primului Război Mondial”.

În cadrul concursului din acest an vor fi două secțiuni: secțiunea de eseuri istorice și secțiunea de creație literară. Câștigătorul marelui premiu va beneficia de un loc la Școala de Vară a TNL Alba care va avea loc anul acesta la Costinești în perioada 25 – 31 august. De asemenea, se vor mai acorda premii în bani și cărți, câștigătorilor de la fiecare secțiune a concursului.

Materialele înscrise pentru secțiunea de eseuri istorice trebuie să respecte următoarele cerințe: să aibă dimensiunea cuprinsă între 3 și 5 pagini; redactare în format Word, TNR, 12, Justify, la 1,5 rânduri; să cuprindă o bibliografie constând în minim 5 surse, dintre care cel puțin două cărți; să aibă o pagină de titlu pe care să fie trecute: numele elevului și datele sale de contact (telefon, adresă de e-mail), unitatea de învățământ și clasa de proveniență, profesorul coordonator.

Materialele înscrise pentru secțiunea de creație literară trebuie să respecte următoarele cerințe:

– pentru proză: să se înscrie în una dintre speciile genului epic, recomandabilă fiind păstrarea structurii clasice, pe momentele subiectului;

– pentru poezie: să fie opere care să se înscrie în una dintre speciile literare în versuri cele mai cunoscute, recomandabile în acest sens fiind poemul sau fabula.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt zone din comuna Daia Română vor fi supravegheate cu 24 de camere video de înaltă rezoluție. Vor putea fi vizualizate și numele de înmatriculare ale autovehiculelor Comuna Daia Română va implementa un sistem de supraveghere video în scopul creșterii siguranței și prevenirii criminalității. În acest scop, administrația locală a inițiat demersuri pentru identificarea unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea