Rămâi conectat

Ştirea zilei

Enigma unui artefact descoperit într-un oraș din Alba: Obiect creat de o fiinţă superioară sau talpa unui OZN

Publicat

în

Enigma unui artefact descoperit într-un oraș din Alba: Obiect creat de o fiinţă superioară sau talpa unui OZN

Se ştie că în lume există tot felul de obiecte, artefacte, care pur şi simplu nu se încadrează în linia de timp geologică sau istorică general acceptată de umanitate.

Unele sunt obiecte care sunt foarte vechi, dar care, având în vedere aspectul formei sau construcţia, deşi sunt vechi, par că ar fi fost făcute în urmă cu doar câţiva ani. Pot fi date multe exemple de acest fel. Acestea se găsesc răspândite peste tot în lume, fapt pentru care mulţi oameni de ştiinţă afirmă că istoria lumii ar trebui să fie rescrisă. Printre acestea se numără „călcâiul de aluminiu de la Aiud”.

Descoperirea făcută întâmplător, în anul 1973, într-o carieră de pietriş de la marginea municipiului Aiud, ţine „în şah” de mai bine de 45 de ani oamenii de ştiinţă.

Electrica Furnizare Discount

În vara anului 1973, muncitorii care extrăgeau pietriş din malul râului Mureş, în apropierea municipiului Aiud, au descoperit trei obiecte misterioase. În urma cercetării de către un specialist, acesta a declarat că două dintre corpuri sunt fosile de mamut care au o vechime de câteva milioane de ani, însă cel de-al treilea obiect, supranumit „călcâiul de aluminiu de la Aiud”, a rămas şi se pare că va rămâne unul dintre misterele greu de dezlegat.

Odată dezvelit de pietrişul solidificat, gros de aproximativ 10 centimetri, s-a constatat că obiectul descoperit de muncitorii aiudeni era confecţionat dintr-un aliaj ciudat, în care predomina aluminiul, element care nu exista înaintea erei noastre şi care a fost obţinut pentru prima dată în laborator în anul 1825. Având în vedere faptul că obiectul prezenta urme de lovituri repetate, cercetătorii au presupus că respectivul obiect a fost folosit ca armă de oamenii primitivi pentru uciderea mastodonţilor, ale căror fosile au fost descoperite odată cu acesta.

Obiectul, lung de circa 20 de centimetri, lat de circa 12,5 cm şi gros de 7 cm, prezenta două goluri cilindrice, de diametre diferite, practicate astfel încât golul cu secţiunea mai redusă penetra către baza celuilalt, perpendicular. Golul cu diametrul mai mare prezenta în plus o ovalizare a părţii sale inferioare, efect ce părea a fi produs de un ax cu capul rotunjit, cu care s-ar fi asamblat. Pe suprafaţa sa inferioară cât şi lateral, obiectul prezenta urme ale unor lovituri repetate, dintre care unele au fost puternice.

Unii cercetători consideră că ovalitatea aliajului şi golul cilindric din partea din spate ar putea dovedi că obiectul face parte dintr-o navă spaţială extraterestră. Misterul obiectului este conferit de faptul că este un aliaj de provenienţă manufacturată, şi nu naturală, proces inexistent pe Pământ acum 250.000 de ani, când se presupune că ar fi fost pierdut de către nava respectivă sau de oamenii primitivi care-l foloseau ca armă.
Oricum misterul este cu atât mai mare cu câte specialiştii spun că fosilele de mastodonţi găsite odată cu obiectul respectiv au trăit începând de acum 34 milioane de ani, iar unele estimări acordau oaselor găsite vechimea de circa un milion de ani.

Mai mult de atât, repetatele analize metalografice au ridicat semne de întrebare şi mai mari. Astfel, din buletinul emis de centrul de cercetări ICPMMN (Măgurele) rezultă ca metalul din care fusese realizată piesa era de fapt un aliaj complex, format din 12 elemente diverse, între care elementul principal era aluminiul, în proporţie de circa 80%.

La insistenţele cercetătorilor, „călcâiul de aluminiu de la Aiud” a fost pe platforma Măgurele, unde s-au făcut două seturi de analize, prin două metode diferite. Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară a afirmat că are în compoziţie: aluminiu – 80,5%, staniu – 6,5%, cupru – 6%, siliciu – 4%, zinc – 2%, plumb – 0,5%, stibiu – 0,5%, precum şi urme de argint, nichel, mangan şi fier, iar ceea ce este surprinzător, acesta prezintă o „imposibilitate metalurgică deoarece aluminiul nu aliază cu staniul”, cel puţin la tehnologia care există la această oră pe Pământ.

Nimeni nu a putut să identifice obiectul sau să-i găsească vreo asemănare cu un produs al omului. Excepţie a făcut un specialist în tehnica aviatică, ce a sugerat că obiectul ar putea fi talpa unuia dintre suporţii de aterizare de la un aparat de zbor nu prea mare care, în coborâre, se aşază lent pe sol.

Ca urmare, mai mulţi specialişti, oameni de ştiinţă, au decretat că bucata de metal, denumită „călcâiul de la Aiud” sau „călcâiul de aluminiu”, nu ar fi putut fi creată de om, ci de o fiinţă superioară şi că într-adevăr ar putea fi talpa unei maşini zburătoare, capabilă de decolare şi aterizare verticală, deci ar fi un fragment foarte vechi de OZN, mai ales că substanţele care îl alcătuiesc nu pot fi combinate cu tehnologia de pe Pământ.

Astfel, aceştia au tras concluzia că un astfel de obiect cu provenienţă evident manufacturată şi nu naturală, cu o asemenea vechime, ar dovedi existenţa, în timpuri imemoriale, a unei civilizaţii tehnice pe teritoriul ţării noastre care ar putea fi chiar o civilizaţie pământeană dispărută ori, de ce nu, că am fi fost vizitaţi de unii călători spaţiali sau temporali.

În prezent „călcâiul de la Aiud” este găzduit de Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei (MNIT) din Cluj-Napoca şi a fost expus în acest an pentru a putea fi cercetat de către cei care şi-au făcut timp şi au păşit pragul instituţiei în „Noaptea Muzeelor”.

Publicitate

Ştirea zilei

ÎNȘELĂTORIE, în Alba, prin metoda „Accidentul”:  Un bărbat din Alba Iulia, REȚINUT, după ce ar fi înșelat o vârstnică din Rădești

Publicat

în

ÎNȘELĂTORIE, în Alba, prin metoda „Accidentul”:  Un bărbat din Alba Iulia, REȚINUT, după ce ar fi înșelat o vârstnică din Rădești

La data de 20 octombrie 2021, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud au identificat și reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 36 de ani, din Alba Iulia, care este bănuit de complicitate la înșelăciune.

În sarcina acestuia s-a reținut că, în noaptea de 17/18 august 2021, s-ar fi deplasat la locuința unei vârstnice, de 76 de ani, din comuna Rădești, județul Alba, pentru a ridica o sumă de bani, după ce femeia ar fi fost sunată de către o persoană care s-a prezentat ca fiind medic și i-ar fi spus că fiul său are nevoie de asistență medicală după ce ar fi fost implicat într-un accident.

Femeia i-ar fi înmânat complicelui toți banii pe care i-a avut în casă, respectiv suma de 100 de lei.

Electrica Furnizare Discount

Prejudiciul a fost recuperat și restituit păgubitei.

Cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Citește mai mult

Ştirea zilei

BILANȚ PARȚIAL| 16.110 de cazuri noi de COVID-19 și 448 de decese, raportate în ultimele 24 de ore

Publicat

în

BILANȚ PARȚIAL| 16.110 de cazuri noi de COVID-19 și 448 de decese, raportate în ultimele 24 de ore

Joi, 21 octombrie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității un prim bilanț pe scurt al pandemiei de COVID-19 în România

448 de decese și 16.110 cazuri noi de COVID au fost raportate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 21 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.110 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 448 decese dintre care 0 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a anunțat GCS.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Ştirea zilei

Primăria Municipiului Aiud angajează CONSILIER debutant în cadrul Biroului Comunicare și Relații Publice: Condiții de participare

Publicat

în

Primăria Municipiului Aiud angajează CONSILIER debutant în cadrul Biroului Comunicare și Relații Publice: Condiții de participare

Primăria Municipiului Aiud, organizează la sediul instituției din str. Cuza Vodă, nr. 1, concurs de recrutare pentru ocuparea pe durată nedeterminată a postului vacant, funcție publică de execuție de consilier, clasa I, grad profesional debutant din cadrul Biroului Comunicare și Relații Publice, Compartiment Centrul de Informații pentru Cetățeni din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Aiud, organizat în baza art. II din Legea nr.203/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Durata timpului de muncă pentru funcția publică de execuție de consilier, clasa I, grad profesional debutant este de 8h/zi, respectiv 40h/săptămână, respectiv durată normală a timpului de muncă. Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile de ocupare a unei funcții publice, prevăzute la art. 465 din OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

Condiţiile de participare la concurs pentru postul de consilier, clasa I, grad profesional debutant sunt studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă.

Electrica Furnizare Discount

Condiţiile de desfăşurare ale concursului:

– Proba scrisă: 22.11.2021, ora 10:00 – sediul Primăriei Municipiului Aiud, sala Ion I.C.Brătianu;
– Interviul: se va susţine într-un termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise.
– Dosarele de înscriere la concurs se depun în perioada 21.10.2021 – 09.11.2021 (ora 16:00), la sediul Primăriei Municipiului Aiud.

Condiţiile de participare şi condiţiile de desfăşurare a concursului, bibliografia, tematica (cuprinde bibliografia integral), atribuțiile stabilite în fișa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează la sediul Primăriei Municipiului Aiud şi pe site-ul instituției: www.aiud.ro.

Relații suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Municipiului Aiud, situată în Aiud, str. Cuza Vodă, nr. 1, număr de telefon 0258 861 310, interior 1013/fax 0258 861280, e-mail: [email protected], persoana de contact: Dancea Stînea Anamaria, consilier în cadrul Biroului Resurse Umane, Control Intern, precum și de pe site-ul instituției: www.aiud.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare