Rămâi conectat

Ştirea zilei

Energie electrică cu 80-90% mai scumpă pentru consumatorii rămaşi în serviciu universal, de la 1 ianuarie. Ce prețuri anunță furnizorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Energie electrică cu 80-90% mai scumpă pentru consumatorii rămaşi în serviciu universal, de la 1 ianuarie. Ce prețuri anunță furnizorii

Odată cu liberalizarea pieței de energie electrică, de la 1 ianuarie 2021, clienţii casnici din România se împart în două categorii. Unii au ales deja o ofertă de pe piaţa concurenţială, de la vechiul lor furnizor sau de la altul, şi plătesc un preţ concurenţial al energiei. Ceilalţi nu au făcut nicio alegere, nu au semnat un nou contract de furnizare, nici cu vechiul lor furnizor, nici cu altul, şi plătesc aşa numitul preţ de serviciu universal, scrie economica.net.

Preţurile de serviciu universal se modifică de două ori pe an. Ultima dată ele s-au schimbat la 1 iulie 2021, deci următoarea modificare va avea loc de la 1 ianuarie 2022.

CITEȘTE ȘI: Branșare gratuită la rețelele de energie și gaze naturale pentru toți clienții casnici: Actul normativ a fost adoptat de Guvern

Iată noile preţuri de serviciu universal la energie electrică, valabile pentru fiecare dintre cele opt zone de reţea ale ţării

Muntenia Sud (Municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu). Noul preţ de serviciu universal al Enel Energie Muntenia, funizorul tradiţional al zonei, aplicabil de la 1 ianuarie, este de 1,37 lei/kWh, preţ final, cu toate taxele şi tarifele de reţea incluse. Preţul valabil acum, până la 31 decembrie, este de 0,75 lei/kWh. Aşadar, avem o creştere de 82 % a preţului final.

Banat (judeţele Arad, Timişoara, Hunedoara şi Caraş-Severin). Noul preţ de serviciu universal al Enel Energie, funizorul tradiţional al zonei, aplicabil de la 1 ianuarie, este de 1,38 lei/kWh, preţ final, cu toate taxele şi tarifele de reţea incluse. Preţul valabil acum, până la 31 decembrie, era de 0,80 lei/kWh. Aşadar, avem o creştere de 72% a preţului final.

Dobrogea (judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi). Noul preţ de serviciu universal al Enel, aplicabil de la 1 ianuarie, este de 1,42 lei/kWh, preţ final, cu toate taxele şi tarifele de reţea incluse. Preţul valabil acum, până la 31 decembrie, era de 0,83 lei/kWh. Aşadar, avem o creştere de 71% a preţului final, de la 1 ianuarie.

Moldova (judeţele Bacău, Vaslui, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Botoşani). E.On Energie este furnizorul tradiţional de energie electrică pentru clienţii casnici din această zonă. Noul preţ de serviciu universal cu toate tarifele de reţea şi taxe incluse este, de la 1 ianuarie 2022 şi până la 1 iulie 2022, de 1,30 lei/kWh. Dat fiind că, acum preţul de serviciu universal este, până la 31 decembrie, de 0,82 lei/kWh, clienţii de serviciu universal ai E.On au parte de o creştere a preţului final de 58%.

Muntenia Nord (judeţele Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea). Electrica Furnizare este furnizorul tradiţional de energie electrică pentru clienţii casnici din această zonă. Noul preţ de serviciu universal cu toate tarifele de reţea şi taxe incluse este, de la 1 ianuarie 2022, de 1,51 lei/kWh. Preţul valabil acum, până la 31 decembrie, este de 0,82 lei/kWh. Aşadar, creşterea este de 84%.

Transilvania Sud (judeţele Brasov, Alba, Harghita, Covasna, Sibiu, Mures). Electrica Furnizare este furnizorul tradiţional de energie electrică pentru clienţii casnici din această zonă. Noul preţ de serviciu universal cu toate tarifele de reţea şi taxe incluse este, de la 1 ianuarie 2022, de 1,5 lei kWh. Preţul valabil acum, până la 31 decembrie, era de 0,81 lei/kWh. Aşasar, avem o creştere de 85%.

Transilvania Nord (judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj). Electrica Furnizare este furnizorul tradiţional de energie electrică pentru clienţii casnici din această zonă. Noul preţ de serviciu universal cu toate tarifele de reţea şi taxe incluse este, de la 1 ianuarie 2022, de 1,5 lei/kWh. Preţul valabil acum, până la 31 decembrie, era de 0,80 lei/kWh. Aşasar, avem o creştere de 87%

Oltenia (judeţele Teleorman, Argeş, Olt, Dolj, Gorj şi Mehedinţi). CEZ Vânzare este furnizorul tradiţional de energie electrică pentru clienţii casnici din zona Oltenia. Noul preţ de serviciu universal cu toate tarifele de reţea şi taxe incluse este, de la 1 ianuarie 2022 şi până la 1 iulie 2022, de 1,61 lei/kWh. Dat fiind că acum, preţul de serviciu universal este, până la 31 decembrie, de 0,85 lei/kWh, clienţii de serviciu universal ai CEZ au parte de o creştere a preţului final de 89%.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gest de umanitate la Alba Iulia: Recipiente cu apă pentru animalele străzii, amplasate de o femeie în fața magazinului unde lucrează. ”Și ele sunt suflete și au nevoie de apă” Și animalele suferă cumplit în perioada de caniculă și nu sunt afectate de temperatuirle sufocante de afară, nu doar oamenii. Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea