Ştirea zilei
VIDEO: Emil Boc şi PDL huiduiţi la Alba Iulia. Dan Diaconescu, cel mai aplaudat
Manifestările organizate la Alba Iulia pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României nu au fost un prilej de unire, de uitare a nemulţumirilor, ci chiar o supapă pentru acestea. Solemnitatea ceremoniei de depunere de coroane de flori la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul a fost marcată de huiduielile care i-au însoţit pe premierul Emil Boc şi delegaţia PDL din care pe lângă oficialităţile locale au fac parte miniştrii Traian Igaş, Valeriu Tabără, Ion Ariton, Gheorghe Ialomiţianu, secretarul general al PDL – Ioan Olteanu, preşedintele Senatului – Petru Filip atât în momentul onorului cât şi la depunerea coroanei de flori. De fapt a fost huiduit, în lipsă, şi preşedintele Traian Băsescu care a trimis o coroană de flori pentru acest eveniment. Prin contrast a fost aclamată delegaţia municipiului Chişinău. Dintre politicienii români aplauze a cules doar Dan Diaconescu ai cărui susţinători au venit foarte bine organizaţi. În ce priveşte USL, delegaţia lor nu a stârnit nicio emoţie, nici pozitivă (aclamaţii), nici negativă (huiduieli). Vom reveni cu alte amănunte.
UPDATE:
Premierul Emil Boc a avut parte de acelaşi tratament şi pe drumul parcurs de la statuia lui Mihai Viteazul până la Sala Unirii unde la această oră are loc primirea soliilor. Voci din public l-au apostrofat pe primul-ministru căruia i-au strigat „ruşine”, „ne-aţi tăiat pensiile” sau „hoţii”. Boc nu a avut până acum nicio reacţie la aceste manifestări spontane. El s-a rezumat să le ureze românilor „La mulţi ani”, spunându-le să se bucure de această zi. În schimb ministrul de Interne, Traian Igaş, a fost de părere că nu este permis ca românii să fie huiduţi de ziua lor. Emil Boc, care este şi preşedintele PDL Alba, nu a putut lipsi în acest an de la Alba Iulia de 1 Decembrie în condiţiile în care şi liderii principalelor partide din Opoziţie, Crin Antonescu şi Victor Ponta au ales să sărbătorească Ziua Naţională în Capitala Marii Uniri.
Ioana PITICARIU
foto/video: Bogdan PRESECAN

Ştirea zilei
Nemulțumire printre cele peste 60 de cadre medicale angajate la Spitalul din Aiud pe perioada pandemiei: „Ne-am pus viețile în pericol și nu primim nici o șansă”
Nemulțumire printre cele peste 60 de cadre medicale angajate la Spitalul din Aiud pe perioada pandemiei: „Ne-am pus viețile în pericol și nu primim nici o șansă”
Cele 67 de cadre medicale angajate pe perioada pandemiei la Spitalul Municipal Aiud își exprimă nemulțumirea față de conducerea unității medicale. Aceștia susțin că, deși termenul în care contractele vor expira se apropie, nu au primit nici un răspuns la întrebarea dacă se va organiza un examen, prin care ar putea ocupa acele posturi pe perioadă nedeterminată.
„Ne plimbă de la Ana la Caiafa, nu ne dau nici un răspuns și nu vor să organizeze nici un examen. Am făcut o sesizare către conducerea spitalului pe care am semnat-o toți și nu știm nimic, dacă plecăm în 6 iunie, dacă se face concurs. Conducerea spitalului nu a făcut demersurile necesare pentru a primi fondurile necesare pentru a păstra cei 67 de angajați”, au transmis reprezentanții cadrelor medicale pentru ziarulunirea.ro.
Potrivit legii 70/2022 personalul din unitățile sanitare cu paturi, serviciile de ambulanță, direcțiile de sănătate publică, instituțiile de asistență socială, încadrat fără concurs pe perioada determinată, pe posturi de execuție, în perioada stării de alertă, va putea ocupa, pe durata nedeterminată, același post în cadrul unității în care își desfășoară activitatea, prin promovarea unui examen organizat anterior încetării contractului individual de muncă.
„Ni s-a spus că bani nu sunt pentru că nu facem externări, păi cu un oncolog care nu are secție, reumatolog care nu are secție, ce externări să faci. Am întrebat ce număr de personal este necesar spitalului, potrivit normelor. Ni s-a răspuns că ar fi nevoie de peste 100, cu noi cei 67, cu tot. Nu știm ce să facem, timpul trece, 6 iunie se apropie, iar noi ne-am pus viețile și familiile în pericol și nu primim nici o șansă. Măcar să susținem examenul și vedem câți iau notă peste 6, pentru că poate nu toți suntem capabili de 6. Nu am primit nici un răspuns scris, nici un răspuns verbal, trece azi și vine mâine și noi nu știm ce vom face”, au mai transmis reprezentanții cadrelor medicale.
Potrivit unui studiu realizat de Frames Media, România are un deficit de 50.000 de asistenţi medicali pentru a face faţă provocărilor sanitare din următorii ani
Ştirea zilei
APEL la donare de sânge și trombocite grupa A și B pozitiv, lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină Alba: „Avem multe solicitări”
APEL la donare de sânge și trombocite grupa A și B pozitiv, lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină Alba: „Avem multe solicitări”
Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au făcut un apel la oamenii care doresc să doneze sânge și trombocite grupa A și B pozitiv.
Avem multe solicitări de sânge și trombocite pe grupele A pozitiv și B pozitiv. Rugăm persoanele sănătoase ,care au aceste grupe ,să vină la noi în centru să doneze sânge. Vă așteptam ! Telefon : 0258834050″, au transmis reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba
Ştirea zilei
FOTO| INCENDIU la Câmpeni: Pompierii intervin pentru stingerea unei stive de lemne în flăcări
FOTO| INCENDIU la Câmpeni: Pompierii intervin pentru stingerea unei stive de lemne în flăcări
Un incendiu a avut loc marți, 17 mai, în jurul orei 13.00, la o stivă de lemne din localitatea Câmpeni, județul Alba.
Stația de pompieri Câmpeni a fost solicitată să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Câmpeni, strada Gării. La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării incendiul se manifesta cu flacăra vizibilă la o stivă de lemne.
Incendiul a fost localizat și lichidat de către pompierii militari prezenți la locul evenimentului.
La momentul de față se lucrează la îndepărtarea efectelor negative produse de incendiu. Fără alte probleme deosebite.
-
Curier Județeanacum 10 ore
FOTO| Mihaela Mih Dehelean, sportivă a CS Unirea Alba Iulia, evoluție foarte bună la o competiție internațională de prim rang. Progres vizibil de la un an la altul
-
Actualitateacum 21 de ore
Tribunalul Alba ANULEAZĂ numirile managerilor de la Spitalul Orășenesc Câmpeni și Spitalul de Boli Cronice Câmpeni
-
Ştirea zileiacum 3 ore
Nemulțumire printre cele peste 60 de cadre medicale angajate la Spitalul din Aiud pe perioada pandemiei: „Ne-am pus viețile în pericol și nu primim nici o șansă”
-
Actualitateacum 20 de ore
BANI pentru 14 clădiri sau obiective istorice din Roșia Montană: Lista acestora, după includerea în UNESCO
-
Ştirea zileiacum 11 ore
Pensii 2022: Noua adeverință care trebuie completată pentru ca dosarul de pensionare să nu fie respins
-
Actualitateacum 9 ore
EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 clasa a IV-a: Modele de subiecte. ASTĂZI începe examinarea
-
Actualitateacum 22 de ore
Medicii de familie s-au opus: Ministerul Sănătății nu mai distribuie iodură de potasiu
-
Sportacum 7 ore
“Fotbal în familie”, ediția inaugurală, o reușită! Familia Avram, din Cugir, laureata competiției AJF Alba
-
Actualitateacum 21 de ore
Căpșunarii români refuză să mai lucreze în Italia: În ce țări aleg să meargă
-
Ştirea zileiacum 8 ore
LOCURI de MUNCĂ în județul Alba: 504 de posturi disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș
-
Sportacum 7 ore
Bogdan Sava, noul golgheter al Ligii a 4-a, după Energia Săsciori – GT Sport Alba Iulia 5-0
-
Actualitateacum 10 ore
Start-up Nation 2022: Ce finanțări pot primi firmele românești. Programul ar urma să fie lansat în iunie