Rămâi conectat

Ştirea zilei

Elis Pavaje, mobilizare de forțe pe Transalpina de Apuseni: Când vor fi finalizate cele două loturi ale drumului care traversează culmile Munților Trascău

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elis Pavaje, mobilizare de forțe pe Transalpina de Apuseni: Când vor fi finalizate cele două loturi ale drumului care traversează culmile Munților Trascău

Elis Pavaje, producătorul de pavele din Alba deţinut de familia Goţa, care a demarat în 2022 în judeţul Alba două proiecte de infrastructură pentru reabilitarea unor drumuri, avansează cu lucrările la cele două tronsoane din Transalpina de Apuseni.

Citește și: VIDEO| Premieră pe Transalpina de Apuseni: A început turnarea primului strat de asfalt de uzură

„Unul dintre proiectele importante Elis Pavaje din 2023 este Transalpina de Apuseni (adică drumul judeţean DJ1071 – n. red.), care se întinde pe o lungime de aproximativ 80 de kilometri şi care avansează în prezent într-un ritm alert.

Transalpina de Apuseni face legătura între autostrada Sebeş-Turda şi DN 74, urmând a asigura conexiunea dintre localităţi şi crearea unor noi oportunităţi pentru dezvoltarea economică şi turistică a regiunii.

Pentru optimizarea logisticii lucrărilor, Elis Pavaje a construit la kilometrul 30 o staţie de betoane. Pentru acest proiect avem alocat în prezent un număr considerabil de utilaje şi peste 200 de muncitori. Deja s-a turnat primul strat de asfalt pe o lungime de aproximativ 30 de kilometri“, spun reprezentanţii companiei.

Proiectul are o valoare de 113,7 milioane de lei şi o durată de execuţie de 12 luni, fiind împărţit în două loturi.

În decembrie 2023 este programată finalizarea lotului 1, cu o lungime de 43,5 km, iar pentru lotul al doilea, cu o lungime de aproximativ 35 km, termenul estimat de finalizare este primăvara anului 2024.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Primăria Alba Iulia luptă în instanță să recupereze 500 mp teren din pasajul din centrul municipiului

Unirea Ziarul

Publicat

în

Primăria Alba Iulia luptă în instanță să recupereze 500 mp teren din pasajul din centrul municipiului Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au aprobat respingerea plângerii prealabile formulate împotriva HCL521/2023, prin care administrația locală dorește recuperarea a 505 mp teren din zona pasajului de lângă sediul primăriei. Este vorba despre terasa restaurantului Erol și accesele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea