Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Eliberări în dosarul celor 6 tineri din Blaj acuzaţi de proxenetism, spălare de bani şi constituire grup infracţional

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 10 martie 2016, în dosarul cunoscut opiniei publice ca Dosarul celor 6 tineri din Blaj acuzaţi de proxenetism, spălare de bani şi constituire grup infracţional organizat Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţiile formulate de inculpaţii Ioan Sorin Cristian Boitor şi Valentin Dan Sarlea pentru care a rămas definitivă măsura arestării preventive pentru 30 de zile dispusă de instanţa de fond, Tribunalul Alba.

proxenet01

Cu privire la ceilalţi 4 inculpaţi Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţiile formulate în cauză, a dispus punerea de îndată în libertate dacă nu sunt arestaţi în altă cauză şi înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, pentru inculpaţii Laszlo Daniel Szabo, Sabau Vasile Florin Ungurean, iar pentru inculpatul Marius Vasile Borcea a respins propunerea de arestare preventivă formulată de DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Grupare specializată în trafic de persoane, proxenetism și spălare de bani, destructurată de BCCO Alba Iulia și DIICOT – Percheziții în Alba, Cluj, Bihor, Mureș, Olt și în zona Augsburg din Germania

Reamintim că la data de 4 martie a.c., BCCO Alba-Iulia și DIICOT – ST Alba Iulia au efectuat 21 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, specializat pe trafic de persoane, proxenetism internaţional şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2001, membrii grupării infracţionale ar fi racolat tinere, cu o situaţie materială precară, pe care le-ar fi obligat să practice prostituția în ţări precum Italia, Germania, Austria şi Belgia. În timp, activitatea infracțională a grupării s-a mutat, în principal în Germania, zona Augsburg.

Potrivit DIICOT, multe dintre fetele exploatate au devenit, în timp, dependente emoțional de proxeneți, fiind într-o perpetuă stare de temere față de aceștia şi rămânând sub controlul lor perioade îndelungate de timp, membrii grupării recurgând la constrângerea fizică şi emoţională. În ultimii ani, liderul grupării ar fi efectuat investiții în afaceri imobiliare, banii proveniți din trafic de persoane și proxenetism internațional fiind introduși într-o afacere aparent legală. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că sumele de bani obţinute, prin aceste procese de spălare bani, se ridică la 2.395.988 de lei şi 183.758 de euro.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. (TB)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea