Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Elevii intră în vacanța de primăvară din 2 aprilie până în 4 mai: Ce modificări s-au făcut și când se dau examenele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Copiii vor intra de vineri, 2 aprilie, într-o vacanţă prelungită, până pe 4 mai. Există însă și o parte mai puțin plăcută a acestei decizii. Decizia îi aparţine ministrului educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care spune că aprilie este o lună critică, din punct de vedere epidemiologic.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Propunând o vacanţă de primăvară, care să înceapă în data de 2 aprilie până în data de 4 mai, aceasta vacanță va cuprinde perioada sărbătoririlor Pascale, fie că vorbim de Sărbătoarea Catolică, în data de 4 aprilie, fie că vorbim de cele ortodoxe, în data de 2 mai. Deci vacanța de primăvară, prelungită cu 3 săptămâni, începând cu data de 2 aprilie până pe dată de 4 mai”.

O vacanţă de primăvară prelungită până în data de 4 mai, aşa cum a menţionat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, înseamnă şi decalarea calendarului pentru examenele naţionale. Mai exact, este vorba de examenul de Evaluare Naţională, pentru elevii care termină clasa a VIII-a, examen, care va avea loc în perioada 5 iulie – 8 iulie. După această dată se va desfăşura şi admiterea la liceu.

Însă, vacanța de primăvară prelungită va duce și la un an școlar mai lung, pentru că finalul semestrului II se va decala două săptămâni. În locul datei inițiale de începere a vacanței de vară, respectiv 18 iunie, elevii vor mai merge la școală până pe 2 iulie.

Modificări nu apar însă în ceea ce priveşte examenul naţional de Bacalaureat, care îşi păstrează datele planificate. Examenul va avea loc cu prezenţă fizică şi se va desfăşura în perioada 28 iunie și 1 iulie, cu probele scrise. La fel cum s-a întâmplat şi anul trecut, examenele orale, acolo unde sunt evaluate competențele se vor echivala.

Pentru elevii din clasele primare, evaluările la clasa a doua vor fi reprogramate în luna mai. Evaluările pentru clasele a patra şi a şasea rămân la datele stabilite. Şi, la fel se păstrează aceleaşi date de examen pentru definitivat şi titularizare.

În acest moment, potrivit ultimelor raportări, sunt aproximativ 200 de elevi infectaţi şi peste 100 de învăţători, profesori său personal auxiliar din sistemul de învățământ.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea