Rămâi conectat

Curier Județean

Elevii Colegiului Tehnic „Apulum”, mai bogaţi… spiritual

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Colegiul Tehnic „Apulum” s-a desfăşurat ultima întâlnire de lucru a echipelor de proiect din cadrul celor două parteneriate care s-au derulat în perioada 2009-2011: proiectul Comenius cu titlul „Diversity enriches our culture-„If I were to unite Europe again, I would start from the culture”- Monnet”, respectiv parteneriatul Grundtvig „European practices of mentoring with young adults at risk of social disadvantage and school drop-out”. Aceste proiecte au fost finanţate cu sprijinul Comisiei Europene în cadrul Programului de acţiune în domeniul învăţării pe tot parcursul vieţii LifeLong Learning Programme. La întâlnire au participat toţi membrii echipelor de proiect, elevi şi profesori, precum şi prof. Maria Hodor şi prof. Carmen Ursu, directorii şcolii. Au fost prezentate aspecte din activităţile locale şi din cadrul mobilităţilor transnaţionale, rezultatele obţinute şi produsele realizate.
Concret, în cadrul proiectul multilateral Comenius au fost realizate un dicţionar englez – polonez – grec – francez – român, un calendar cuprinzând imagini din oraşele şcolilor partenere, broşura „Tradiţii de Crăciun” şi cartea de bucate cu reţete tradiţionale de Crăciun.
În cadrul parteneriatul pentru învăţare Grundtvig au fost realizate un minighid în mentorat, broşuri, portofoliul personal T-kitul, care constituie un ghid în activitatea de mentorat, un manual bazat pe experienţele comune şi pe exemplele de bune practici pe care le-au adunat partenerii în cei doi ani de activitate. La final participanţii au completat chestionare de impact care au reflectat nivelul competenţelor şi abilităţilor elevilor şi profesorilor implicaţi şi au fost înmânate certificate şi diplome de participare, ne-a informat prof. Cristina Comaniciu, inspector şcolar de specialitate la IŞJ Alba. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident între două mașini la intersecția autostrăzii A10 cu A1: Intervin pompierii din Sebeș

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident între două mașini la intersecția autostrăzii A10 cu A1: Intervin pompierii din Sebeș Un accident s-a produs în jurul orei 20:30, 21 aprilie, între două autoturisme, la nodul rutier, intersecția autostrăzii A10 cu A1, sensul de mers Sebeș – Sibiu. Potrivit ISU Alba, secția de pompieri Sebeș intervine pentru asigurarea masurilor specifice la un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea