Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Elevii Colegiului Naţional „Titu Maioresc” Aiud, medaliaţi la concursurile de informatică din ţară

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevi de la Colegiul National Titu Maiorescu Aiud premiati la concursurile de informaticaLa final de an şcolar, elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, pregătiţi de prof. Sorin Groza, au participat la o serie de concursuri de informatică unde şi-au dovedit din plin pasiunea pentru informatică obţinând multe premii şi menţiuni.

Astfel, echipajul colegiului aiudean, format din elevii Mihai Mătărîngă (cls.IX) , Vasile Suciu (cls.X) şi Ovidiu Decean (cls.XI) a participat la cea de- a IV- a ediţie a proiectului ITeam_net, organizat de Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii „Babeş-Bolyai” şi inclus de către Ministerul Educaţiei Naţionale în calendarul activităţilor educative regionale şi interjudeţene. În cadrul acestui concurs, elevul Vasile Suciu a reuşit performanţa de a se clasa  pe locul II (premiul I neacordându-se).

De asemenea, pe plan naţional s-au remarcat elevii Daria Barbu, Renata Meteş (cls.IX), Alexandru Mihu (cls.XI), obţinând locul I cu punctajul maxim de 100 puncte şi medalie de aur în cadrul celei de a doua etape, de bilanţ, a evaluării naţionale la informatică şi tehnologia informaţiei din anul şcolar 2012 – 2013, unde  au participat un număr de 26 de liceeni. Pe plan judeţean au obţinut rezultate meritorii următorii elevi : Ioana Boroş, Alina Popa, Ionuţ Suciu (cls.XI) premiul III ; Maria Ardiuş, Ştefana Câmpean, Laura Lazăr, Andreea Maier, Sebastian Man (cls.IX), Cristian Cristea (cls.X), Roxana Muntean, Diana Tiuca (cls.XI) menţiune.

Recent, s-a desfăşurat la Lugoj a XX – a ediţie a prestigiosului Concurs Naţional de Soft “Grigore Moisil”, în organizarea Ministerului Educaţiei Nationale, Inspectoratului Şcolar Timiş şi a Clubului Copiilor Lugoj. La această ediţie jubiliară au participat aproximativ 25 de echipaje de la licee şi şcoli generale din ţară cu rezultate deosebite la concursurile de informatică. De la colegiul aiudean au participat elevii Vasile Suciu (cls. X) şi Ovidiu Decean (cls. XI). În condiţiile unui concurs de nivel ridicat, cei doi au avut o prestaţie foarte bună. Astfel, Ovidiu Decean a obţinut premiul III iar Vasile Suciu a fost recompensat cu menţiune.

Tuturor felicitări pentru frumoasele rezultate obţinute şi mult succes la viitoarele concursuri!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea