Rămâi conectat

Curier Județean

Elevii Colegiului Naţional „Titu Maioresc” Aiud, medaliaţi la concursurile de informatică din ţară

Publicat

în

Elevi de la Colegiul National Titu Maiorescu Aiud premiati la concursurile de informaticaLa final de an şcolar, elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, pregătiţi de prof. Sorin Groza, au participat la o serie de concursuri de informatică unde şi-au dovedit din plin pasiunea pentru informatică obţinând multe premii şi menţiuni.

Astfel, echipajul colegiului aiudean, format din elevii Mihai Mătărîngă (cls.IX) , Vasile Suciu (cls.X) şi Ovidiu Decean (cls.XI) a participat la cea de- a IV- a ediţie a proiectului ITeam_net, organizat de Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii „Babeş-Bolyai” şi inclus de către Ministerul Educaţiei Naţionale în calendarul activităţilor educative regionale şi interjudeţene. În cadrul acestui concurs, elevul Vasile Suciu a reuşit performanţa de a se clasa  pe locul II (premiul I neacordându-se).

De asemenea, pe plan naţional s-au remarcat elevii Daria Barbu, Renata Meteş (cls.IX), Alexandru Mihu (cls.XI), obţinând locul I cu punctajul maxim de 100 puncte şi medalie de aur în cadrul celei de a doua etape, de bilanţ, a evaluării naţionale la informatică şi tehnologia informaţiei din anul şcolar 2012 – 2013, unde  au participat un număr de 26 de liceeni. Pe plan judeţean au obţinut rezultate meritorii următorii elevi : Ioana Boroş, Alina Popa, Ionuţ Suciu (cls.XI) premiul III ; Maria Ardiuş, Ştefana Câmpean, Laura Lazăr, Andreea Maier, Sebastian Man (cls.IX), Cristian Cristea (cls.X), Roxana Muntean, Diana Tiuca (cls.XI) menţiune.

Electrica Furnizare Discount

Recent, s-a desfăşurat la Lugoj a XX – a ediţie a prestigiosului Concurs Naţional de Soft “Grigore Moisil”, în organizarea Ministerului Educaţiei Nationale, Inspectoratului Şcolar Timiş şi a Clubului Copiilor Lugoj. La această ediţie jubiliară au participat aproximativ 25 de echipaje de la licee şi şcoli generale din ţară cu rezultate deosebite la concursurile de informatică. De la colegiul aiudean au participat elevii Vasile Suciu (cls. X) şi Ovidiu Decean (cls. XI). În condiţiile unui concurs de nivel ridicat, cei doi au avut o prestaţie foarte bună. Astfel, Ovidiu Decean a obţinut premiul III iar Vasile Suciu a fost recompensat cu menţiune.

Tuturor felicitări pentru frumoasele rezultate obţinute şi mult succes la viitoarele concursuri!

Publicitate

Curier Județean

ACCIDENT rutier GRAV pe DN1, la intrare în Aiud: Trei răniți după ce o mașină a intrat într-un cap de pod. Trafic BLOCAT

Publicat

în

ACCIDENT rutier GRAV pe DN1, la intrare în Aiud: Trei răniți după ce o mașină a intrat într-un cap de pod. Trafic BLOCAT

Un accident rutier a avut loc vineri, 21 ianuarie, în jurul orei 20.40, pe Drumul Național 1, la intrarea în municipiul Aiud.

Trafic blocat pe DN1, la intrarea în Aiud, pe sensul de mers Unirea – Aiud din cauza unui accident rutier.

Din primele date se pare ca un autoturism a intrat in coliziune cu un cap de pod si s-a răsturnat. Sunt trei victime, din care una posibil sa fie rănită grav.

Electrica Furnizare Discount

 

Citește mai mult

Curier Județean

IPJ Alba: Recomandări pentru conducătorii auto, în scopul creșterii siguranței în trafic

Publicat

în

IPJ Alba: Recomandări pentru conducătorii auto, în scopul creșterii siguranței în trafic

Inspectoratul de Poliție Județean Alba transmite câteva reconamdări conducătorilor auto, în vederea creșterii siguranței în trafic.

Recomandări pentru siguranța traficului rutier

Electrica Furnizare Discount
  • Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
  • Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
  • Păstrați în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!
  • Folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Vă reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Citește mai mult

Curier Județean

IPJ Alba: Peste 150 de polițiști vor asigura ordinea și siguranță publică în minivacanța de Mica Unire

Publicat

în

IPJ Alba: Peste 150 de polițiști vor asigura ordinea și siguranță publică în minivacanța de Mica Unire

Peste 150 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi pentru ca cetățenii din judeţul Alba să se poată bucura, în linişte, de minivacanţa prilejuită de Unirea Principatelor Române.

În perioada 21 – 24 ianuarie 2022, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va intensifica acţiunile, va suplimenta efectivele de siguranţă publică şi va asigura prezenţa echipajelor de poliţie pentru menținerea climatului de siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale și asigurarea unei intervenții prompte la evenimente.

Citește și:  Unirea cea mică de la 1859, un prim pas spre Marea Unire de la 1918

Zilnic, vor acţiona, în medie, 150 de poliţişti, cu 70 de mijloace auto, care vor fi prezenți în zonele aglomerate și în stațiunile turistice și vor urmări inclusiv respectarea măsurilor de sănătate publică, în contextul pandemiei de Sars Cov 2.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pentru prevenirea accidentelor de circulație şi combaterea excesului de viteză, poliţiştii de la rutieră vor acţiona cu 12 aparate radar şi vor asigura prezenţa în trafic, pentru depistarea şi sancţionarea, cu fermitate, a conducătorilor auto care încalcă normele privind circulaţia pe drumurile publice.

Având în vedere numărul în creștere a cazurilor de Covid 19, facem un nou apel către cetățeni, să respecte măsurile de protecție sanitară, pentru a limita răspândirea virusului Sars Cov 2.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare