Rămâi conectat

Ştirea zilei

Elevii ar putea fi sancționați cu scăderea notei la purtare, dacă nu poartă mască în timpul orelor. „Problema care se pune este cât de mult îi pasă unui copil”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noi măsuri se îndreaptă către elevii care nu poartă mască în timpul cursurilor desfășurate în instuțiile de învățământ ar putea fi sancționați de către profesori prin scăderea notei la purtare.

Măsura va fi impusă după cum a menționat Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației. „Nu discutăm aici de exmatriculare, dar scăderea notei la purtare este posibilă”, a precizat oficialul.

Întrebat în cadrul unui interviu la un post de televiziune despre sancțiunile care s-ar putea impune în cazul refuzului de a purta mască al unui elev, Sorin Ion a spus că scăderea notei la purtare este o măsură foarte posibilă.

„Din păcate sau din fericire, pentru că nu sunt adeptul sancțiunilor, nu discutăm aici de exmatriculare, dar scăderea notei la purtare este posibilă, este cea mai uzuală formă de sancțiune adresată copiilor. Problema care se pune este cât de mult îi pasă unui copil de scăderea notei la purtare”, a afirmat Sorin Ion, la un post TV.

Sorin Ion a fost el însuși protagonistului unui episod de nerespectare a regulilor privind purtarea măștii în spațiu închis, la finalul lunii august a acestui an.

Mai exact, acesta a apărut fără mască de protecție alături de șefa Inspectoratului Școlar Iași, Luciana Antoci, în mai multe ședințe care au avut loc în spații închise, la interior, într-o serie de fotografii publicate pe pagina de Facebook a Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Replica Ministrului Educației nu s-a lăsat așteptată și sună astfel: „Domnul subsecretar de stat întotdeauna respectă regulile și sunt convins că nu le-a încălcat”, relatează realitatea.net.

Elevii nu sunt de acord cu menţinerea şcolilor deschise dacă rata de infectare depăşeşte 6 la mie. Consiliul Naţional al Elevilor îşi exprimă îngrijorarea cu privire la modificarea scenariilor de funcţionare ale şcolilor din România.

„În ultimele zile, autorităţile au expus de mai multe ori posibilitatea modificării legislaţiei în ceea ce priveşte funcţionarea unităţilor de învăţământ după atingerea pragului de 6 infectări de COVID-19 la mia de locuitori într-o localitate. Consiliul Naţional al Elevilor îşi exprimă îngrijorarea cu privire la modificarea scenariilor de funcţionare ale şcolilor din România, având în vedere că actualele prevederi ale ordinului comun emis de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii au o bază ştiinţifică, asumată de către experţii în sănătate publică şi epidemiologie.

De aceea, considerăm că şcolile ar trebui deschise cât mai multă vreme, chiar şi peste pragul de 6 infectări la mia de locuitori, însă, fără o analiză reală a situaţiei din teritoriu, decizia nu va fi sub nicio formă în beneficiul elevilor. (…) Considerăm că saltul peste pragul de 6 infectări de COVID-19 la mia de locuitori nu poate fi adoptat de autorităţi de pe o zi pe alta, ci ar trebui să vină ca rezultat al unor analize ample realizate de către epidemiologi, alături de consultarea elevilor, părinţilor şi profesorilor”, transmite Consiliul Naţional al Elevilor într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii elevilor spun că este necesar ca Ministerul Educaţiei, prin aria sa de competenţă, să analizeze „obiectiv” starea de fapt din teritoriu şi să comunice public situaţia măsurilor igienico-sanitare din unităţile de învăţământ, cum ar fi numărul şcolilor care nu dispun de măşti, dezinfectant, apă curentă sau teste rapide antigen pentru detectarea COVID-19.

„Institutul Naţional de Sănătate Publică ar trebui să fundamenteze o eventuală modificare a scenariilor de funcţionare a şcolilor pe cifre reale, cu referinţă la posibilitatea transmiterii virusului în comunităţile şcolare, cu diferite metode de calcul, luând în considerare atât ratele de infectare de la nivelul localităţilor, cât şi situaţia elevilor şi profesorilor vaccinaţi împotriva COVID-19. (…) În acelaşi timp, este imperios ca elevii şi profesorii, atât cei vaccinaţi cât şi cei nevaccinaţi, să aibă posibilitatea de a se testa în şcoli, la solicitarea acestora, în mod nemijlocit.

Sursa: realitateatv.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea