Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Elevi militari admişi la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Absolvenţii Colegiului Militar „Mihai Viteazul” au confirmat şi la admiterea în învăţământul militar superior rezultatele foarte bune obţinute la bacalaureat, zeci de elevi care au terminat şcoala la Alba Iulia fiind admişi la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu. Potrivit site-ului oficial www.armyacademy.ro, la specializarea Ştiinţe militare şi informaţii, la băieţi, au fost scoase la concurs 195 de locuri, fiind admişi 34 de elevi care au absolvit Colegiul Militar „Mihai Viteazul”, acestora alăturându-li-se şi 4 absolvenţi ai unor licee civile din Alba. Cea mai mare medie de admitere a fost 9,72, cel mai bine clasat dintre elevii militari albaiulieni fiind Ionuţ Dumitru Motorga, admis al patrulea, cu media generală 9,60. Ultima medie de admitere a fost 7,25, dar ultimul absolvent al liceului militar albaiulian admis a avut media 7,60. La fete, la aceeaşi specializare, au fost scoase la admitere 39 de locuri şi au intrat nu mai puţin de 8 eleve de la liceul militar albaiulian, dar şi o elevă din judeţ, absolventă a unui liceu civil, care şi-a câştigat locul în luptă tot cu o elevă de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul”. Prima admisă dintre fete a avut media 9,88, iar cel mai bine clasată absolventă a liceului militar din oraşul nostru a fost Sabina Călugăr, cu 9,04, situată pe poziţia a 12-a, în timp ce ultima admisă de la liceul albaiulian a avut nota 8.00, ca şi a elevei civile din Alba admise pe ultimul loc. Totodată, Dragoş-Octavian Vijoli a fost admis primul pe locurile rezervate Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu 8,88, fiind scoase la concurs doar 5 locuri. La ştiinţe administrative au existat 11 locuri, iar ultimul loc a fost ocupat de Florin Marta de la Colegiul Militar „Mihai Viteazul”, singurul elev militar din ţară admis la această specializare. Tot acum se află în plină desfăşurare admiterea la Academia Tehnică Militară Bucureşti şi sunt aşteptate rezultatele admiterii la Academia Forţelor Navale „Mircea cel Bătrân” Constanţa. Între 24 – 29 iulie se vor desfăşura examenele de admitere şi la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea