Eleva Veronica Gabriela Isailă, de la Colegiul Național ,,I. M. Clain” Blaj, calificată la Concursul Internațional „Certamen Horatianum Venosa”

Și anul acesta, țara noastră va avea reprezentanți la Concursul „Certamen Horatianum Venosa”, care este recunoscut de Ministerul Educației Naționale drept faza internațională a Olimpiadei de limbi clasice – limba latină.

Lotul României este format din doi elevi, selecționați pe baza rezultatelor obținute la faza națională a Olimpiadei de limbi clasice – limba latină – clasa a XI-a, în anul școlar 2016 – 2017. Elevii care au obținut primele două locuri au fost desemnați pentru a participa la Concursul Internațional „Certamen Horatianum Venosa”.

ELIT

Aceștia vor merge la Venosa, în Italia, localitatea de origine a poetului latin Quintus Horatius Flaccus, în perioada 19 – 22 aprilie 2018.

Eleva Veronica Gabriela Isailă, de la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” din Blaj, județul Alba, a obținut locul 2 în cadrul fazei naționale a olimpiadei din anul școlar 2016 – 2017, cu un total de 95 de puncte, fiind coordonată de prof. Adriana Zaharia. Veronica Gabriela Isailă a participat în fiecare an la etapa națională a Olimpiadei de limba latină, unde a obținut mereu premii și rezultate excepționale.

Mihail David - 2020

Alături de reprezentanta județului Alba, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, va participa, în cadrul olimpiadei de la Venosa, și elevul Alexandru Țârău, de la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” Cluj-Napoca, aceștia demonstrând, prin întreaga lor activitate un real interes pentru cultura și literatura latină.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...