Rămâi conectat

Actualitate

Elena Udrea va fi extrădată în România: Fostul ministrul s-a adresat Curții de Apel din Sofia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elena Udrea va fi extrădată în România: Fostul ministrul s-a adresat Curții de Apel din Sofia

În cursul zilei de sâmbătă, 9 aprilie, a avut loc procesul din Bulgaria al Elenei Udrea, unde Judecătoria din Blagoevgard a decis extrădarea în România a acesteia.

Elena Udrea va fi extrădată

Elena Udrea a primit ieri decizia Judecătoriei din Blagoevgard, conform căreia urmează să fie extrădată în baza mandatului european de arestare ce există pe numele ei. Udrea nu a fost de acord cu această decizie, astfel că a făcut apel, la Curtea de Apel de la Sofia. Data stabilită pentru acesta fiind 14 aprilie, după cum scrie Antena 3.

Pe lângă asta, tot în cadrul procesului ce a avut loc ieri, în Bulgaria, Fostul Ministru al României a depus către instanță o cerere de azil politic în Grecia.

Condamnată definitiv la 6 ani de închisoare

Elena Udrea a fost condamnată joi, 7 aprilie 2022, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție este una definitivă. La puțin timp după pronunțarea acestei decizii, polițiștii au mers la adresa Elenei Udrea pentru a pune în executare mandatul de arestare emis pe numele fortului ministru.

Agenții de poliție nu au găsit-o acasă, aflând la scurt timp că aceasta părăsise țara, prin punctul vamal Giurgiu. Imediat după au fost începute procedurile necesare, iar Elena Udrea a fost dată în urmărire generală. În cursul aceleiași zile, ea a fost găsită de autorități. La doar câteva ore distanță Udrea a fost descoperită pe teritoriul Bulgariei, la Kulata. Aceasta încerca cel mai probabil să treacă granița, pentru a ajunge în Grecia.

„În urma cooperării dintre structurile specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autoritățile din Bulgaria, femeia, pe numele căreia este emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, a fost depistată pe teritoriul Bulgariei”, a anunțat Poliția Română.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania Meteorologul ANM Mihai Huştiu a explicat că vremea a intrat într-un proces accentuat de răcire, iar începând de luni vom avea temperaturi și mai scăzute. Până la mijlocul săptămânii viitoare vom avea parte de ploi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea