Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ediţia a IV-a a Festivalului „Zilele Tineretului” a fost o reuşită

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Muzica de calitate, atmosfera extraordinară şi participarea numeroasă a cugirenilor ne determină să spunem că ediţia a IV-a a Festivalului „Zilele Tineretului” a fost o reuşită. Organizat de Primăria, Consiliul Local şi Casa de Cultură, la cabana Mistreţul de pe Râul Mare, evenimentul a atras în jur de 800 de locuitori din Cugir şi localităţile învecinate. Deşi s-au anunţat averse de ploaie tot week-end-ul, vremea a fost de parte cugirenilor, care nu s-au lăsat speriaţi de precipitaţiile de scurtă durată din prima zi a festivalului.
Sărbătoarea a debutat sâmbătă, 30 aprilie, la ora 13.00, cu acţiunea intitulată „Cugirul face mişcare!”. „Deoarece prin acest festival sărbătorim tinereţea, iar tinereţea înseamnă dinamism, am dorit să promovăm mişcarea pentru sănătate, astfel că i-am provocat pe locuitori să se deplaseze pe biciclete, pe role sau chiar pe jos, către locul de desfăşurare a festivalului” a declarat edilul Cugirului, Adrian Teban. Pornind de pe Bulevardul Alexandru Sahia, peste 30 de tineri, în frunte cu primarul au plecat pe biciclete, fiind escortaţi, pentru siguranţă, de către un echipaj al poliţiei. Programul artistic a fost deschis la ora 15.00, de către doi reprezentanţi ai tinerilor, Vlad Cherecheş şi Alexandru Valuch, elevi ai Colegiului Naţional „David Prodan”, care au fost delegaţi de către organizatori să fie prezentatorii evenimentului. Timp de o oră, fiecare şcoală din localitate a avut posibilitatea de a etala talentele elevilor printr-un scurt program artistic. După ora 16, pe scena amplasată pe platoul din faţa Cabanei Mistreţul au urcat pe rând trupele Millenium (Cugir), Day One (Sebeş), Odyssey (Suceava), Moondance (Cugir). Cugirenii au avut ocazia să asculte muzică de calitate, oferită de aceste trupe care s-au dovedit a fi foarte bine pregătite. Momentul cel mai aşteptat a fost concertul cunoscutei şi îndrăgitei trupe VUNK, care i-a încântat pe tineri cu hiturile lor mai vechi şi mai noi şi cu un senzaţional foc de artificii pornit tocmai din griful chitării solistului, Cornel Ilie. Prima zi a festivalului s-a încheiat cu o discotecă în aer liber, care s-a prelungit până în jurul orei 22.00.
Cea de-a doua zi a festivalului a început tot cu sport, de data aceasta cu câteva competiţii la şah, tenis de masă şi popice, în urma cărora au fost oferite premii şi diplome. Programul artistic a debutat cu grupul Aprentis al Colegiului Naţional „David Prodan”, după care, pe scenă au urcat tinerele talente Bogdan Todea şi Răzvan Ilin (Cugir), Ionel Susan şi Dudu Isabel (Alba Iulia). Repertoriul Magdei Puşcaş şi a lui Ioan Onişor, precum şi al trupei Maya din Cluj Napoca a mulţumit gustul iubitorilor de folk-rock. Începând cu ora 19.30, cugirenii au avut plăcerea să-i revadă şi să-i asculte pe cei din trupa TALISMAN, alături de care au cântat până în in jurul orei 21.30.
Pe tot parcursul festivalului, Primarul Adrian Teban şi viceprimarul Rodica Florea au fost prezenţi în mijlocul tinerilor. La eveniment a luat parte şi deputatul Teodor Atanasiu, consilierul judeţean Mihai Nicuşor, precum şi alţi consilieri locali.
Trebuie spus că în cele două zile organizatorii au asigurat transportul în comun din oră în oră, pe ruta Colegiul Naţional „David Prodan”- Cabana Mistreţul. Pentru a fi preîntâmpinate anumite evenimente neplăcute, poliţia locală şi cea orăşenească, împreună cu jandarmeria au vegheat asupra bunei desfăşurări a festivalului. Totodată, la solicitarea organizatorilor, Serviciul de Ambulanţă a fost prezent şi pregătit să intervină în caz de nevoie. Din fericire, nu au fost semnalate incidente nedorite.
Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Spectacolul de ARTIFICII de 1 Decembrie de la Alba Iulia, ÎNTÂRZIERE de mai bine de o oră: ”Haideți odată că le este frig la copilași”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spectacolul de ARTIFICII de 1 Decembrie de la Alba Iulia, ÎNTÂRZIERE de mai bine de o oră: ”Haideți odată că le este frig la copilași”

După o zi plină, cu momente festive, solemne și de evocare a istoriei, cei care au venit să sărbătorească Ziua de 1 Decembrie la Alba Iulia și-au dorit să se relaxeze cu mult așteptatele artificii.

Citește și: LIVE VIDEO| Spectacol grandios de artificii, de 1 Decembrie 2023, la Alba Iulia! Mii de oameni s-au strâns pentru a privi show-ul pirotehnic din Cetate

 

Dar în oraşul în care acum 105 de ani a avut loc Unirea Transilvaniei cu România şi formarea României Mari, spectacolul de artificii s-a lăsat așteptat, începând cu mai bine de o oră mai târziu decât era anunțat în programul oficial.

Motivele pentru care artificiile au fost amâmate se pare că au fost întârzierile produse în cadrul spectacolului artistic.

Oamenii adunați în Piața Cetății pentru a admira focul de artificii și-au exprimat nemulțumirea în postări pe rețelele de socializare în care cereau lămuriri privind întârzierea, dar și ora la care avestea vor avea loc.

Spectacolul de artificii a început totuși în jurul orei 21.40, după mai bine de o oră de întârziere, și deși au fost spectaculoase , mulți oameni, în special familiile cu copii au renunțat să mai aștepte și au plecat spre casă.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare