Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Echipamente noi pentru depistarea Pestei Porcine Africane, pentru laboratorul DSVSA Alba. Licitația de peste 400.000 de lei, lansată în SEAP.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DSVSA a lansat marți, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziție în cadrul proiectului „Achiziție echipamente de laborator pentru PPA (Proiect AFIR)”. Valoarea totală estimată a investiției este de 419.258,64.

Ţinând seama de recentele evoluţii ale situaţiei epidemiologice a Pestei Porcine Africane atât la porcii domestici cât și la mistreţi și având în vedere Planul de intervenţie pentru prevenirea și combaterea PPA în România, în vederea creşterii capacității operaţionale pentru PPA și pentru reducerea timpilor de diagnostic în cadrul laboratorului se identifica necesitatea completării dotării laboratorului de biologie moleculară și a laboratorului de serologie virală cu echipamente și instrumentar de laborator pentru continuarea efectuării testelor pentru supravegherea şi diagnosticul în Pesta Porcină Africană.

Obiectivul general al proiectului îl constituie îndeplinirea obiectivelor programului de supraveghere, control și eradicare pentru Pesta Porcină Africană și anume depistarea precoce a prezenței virusului PPA în populaţia susceptibilă de porci domestici și sălbatici pentru a identifica virusul cât mai curând posibil.

DSVSA intenţionează să achiziţioneze echipamente pentru diagnostic prin tehnici de biologie moleculară și serologie virală în vederea efectuării în cadrul LSVSA a analizelor cu scopul prevenirii şi combaterii Pestei porcine africane.

Achiziţionarea echipamentelor permite eficientizarea activităţii de diagnostic la nivelul laboratorului prin asigurarea fluxului şi posibilitatea testării într-un interval de timp redus a probelor prelevate de la animale prin tehnici de biologie moleculară în cadrul LSVSA, asigură posibilitatea de continuarea a diagnosticului şi supravegherii Pestei Porcine Africane.

Creşterea capacității operaţionale de prevenire a apariţiei epizootiilor și combaterea acestora, inclusiv prin diminuarea timpului de reacţie din partea autorițărilor.

Realizarea principalelor obiective ale programului de supraveghere, control și eradicare pentru Pesta Porcină Africană.

Achiziția bunurilor și serviciilor vor fi achiziționate în nouă loturi:
-Lotul 1: Platforma Real Time – 168.837,36 de lei
-Lotul 2: Omogenizator pentru ţesuturi ce utilizează tuburi cu bile – 69,353.50 de lei
-Lotul 3: Centrifugă, 2 bucăți – 32.667,89 de lei
-Lotul 4: Hota PCR – 24.393,30 de lei
-Lotul 5: Agitator VORTEX – 908,77 de lei
-Lotul 6: Pipete semiautomate monocanal, 4 bucăți – 4.783,00 de lei
-Lotul 7: Pipete semiautomate multicanal, 4 bucăți – 12.818,44 de lei
-Lotul 8: Linie EUSA completă (cititor, incubator și spălător de plăci) – 77.996,38 de lei
-Lotul 9: Autoclav – 27.500,00 de lei


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea