Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

e-Romania, cel mai scump site din lume, pentru care Guvernul a plătit 12 milioane de euro, are doar 892 de utilizatori și nu a mai fost actualizat din 2013

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Platorma online e-Romania, pentru care Guvernul a cheltuit 12 milioane de euro, este cel mai scump site din lume. În prezent este nefuncțional, dar ultima dată când a putut fi accesat avea doar 892 de utilizatori și nu s-a mai făcut nicio actualizare din anul 2013.

Într-un raport al Curții de Conturi au fost dezvăluite informații cu privire la investiția Guvernului României în website-ul portaleromania.ro care face parte din proiectul eRomania.

„Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a beneficiat de fonduri alocate din bugetul de stat în cuantum de 52.057 milioane de RON pentru realizarea proiectului „e-Romania 2, dar realizarea acestuia și implementarea nu au fost făcute în conformitate cu principiile economiei, eficienței și eficacității legat de folosirea resurselor financiare alocate scopului proiectului’, transmite raportul.

Conform echipei de audit, portalul a fost construit să fie accesat pe internet de un număr mare de utilizatori estimat la 10 milioane de utilizatori, 3 milioane înregistrați și 50 de mii de utilizatori pe secundă. Cu toate acestea, platforma e-România a fost vizitată de doar 250 de mii de utilizatori și are 892 de utilizatori înregistrați, notează sursa citată.

În prezent, proiectul „e-Romania 2 este doar un portal cu informații despre localitățile din România, dar (…) portalul este de fapt încărcat doar cu informații din 2013 de către furnizor și nu este actualizat’ comunică raportul.

Echipa de audit consideră că „efortul financiar al statului nu este justificat de rezultatele obținute’.

Conform Curții de Conturi, Wikipedia sau alte site-uri ale autorităților locale și centrale din România conțin informații mult mai folositoare și fac e-Romania complet inutil. Portalul, dezvoltat de firma locală IT Omnilogic, a fost lansat în 2013.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea