Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

După trei ani și jumătate în Italia, zlătneanul Andrei Mărginean (Sassuolo), la reprezentativa “tricoloră” Under 20

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mijlocașul Andrei Mărginean (20 de ani), originar din Zlatna, urcă încet dar sigur, iar în această săptămână are parte de prima convocare la reprezentativa României Under 20, lot proaspăt înființat.

Acesta s-a transferat la începutul anului 2019, în Italia, la Sassuolo Calcio, evoluând la nivelul campionatelor Primavera, cu rezultate remarcabile (un total de 58 de meciuri, 14 goluri și 6 pase decisive). În startul lunii septembrie, cinci jucători din Alba, originari sau care au început fotbalul la cluburi din județ, au fost convocați la reprezentativele României: albaiulianul Nicolae Stanciu (Slavia Praga), aiudeanul Andrei Cordea (FCSB) și Andrei Rațiu (Huesca), pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2022, Andrei Mărginean (din Zlatna) – România Under 20 și Alexandru Țîrlea (fiul antrenorului Mircea Țîrlea, ce activează la Energia Săsciori) – la reprezentativa de tineret Under 21.

Zlătneanul Andrei Mărginean (20 de ani), din 2018 în Italia, la Sassuolo Calcio, face parte din lotul României Under 20 convocat de Bogdan Lobonț pentru amicalele cu Portugalia (2 septembrie, la Voluntari) și Anglia (6 septembrie, pe “St. George’s Park Stadium”). Fotbalistul din Alba ce evoluează în centrul liniei mediane este un obișnuit al loturilor tricolore cu care a participat la diverse calificări, la diferite categorii de vârstă.  România Under 20 va participa, începând din această toamnă, într-o competiție amicală alături de selecționate puternice ale Europei.

Nou-formata echipă Under 20 va juca primul meci joi, 2 septembrie, contra formaţiei similare a Portugaliei, pe Stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari (ora 19.00), după care va întâlni Anglia, în deplasare, pe 6 septembrie, pe Stadionul St. George’s Park (ora 16.00). România Under 20 va mai juca alte patru partide în această toamnă, dar programul poate suferi modificări în contextul evoluţiei pandemiei, precizează FRF: pe 7 octombrie acasă contra Cehiei, pe 11 octombrie în deplasare cu Germania, pe 11 noiembrie acasă cu Polonia, iar în data de 15 noiembrie, în deplasare cu Italia (cele șase meciuri vor fi transmise pe Digi Sport).

Fostul portar al echipei naţionale a convocat nu mai puţin de şapte jucători care evoluează în străinătate (5 dintre aceștia în “Il Calcio”), iar Farul dă cei mai mulţi fotbalişti, cinci. Lotul Under 20: *portari: Răz. Sava (Torino), Al. Borbei (Lecce), Hindrich (CFR Cluj); *fundași: Grosu (Farul Constanţa), Duţu (Fiorentina), M. Ilie (Padova), Giafer (Dinamo), Bîrzu (Farul Constanţa), Al. Sima (CSM Reşiţa), G. Buta (Farul Constanţa); *mijlocași: Andrei Mărginean (Sassuolo/Italia), Al. Crivac (FC Argeş), Pănoiu (FC Rapid), Fr. Cristea (Politehnica Iaşi), Grameni (Farul Constanţa), Ghindovean (Duisburg), Corbu (Puskas Akademia), Bani (Dinamo), Baiaram (Universitatea Craiova), Al. Oroian (Hermannstadt), Mustacă (Unirea Slobozia); *atacanți: Andronache (Farul Constanţa), B. Rotar (AFK Csikszereda).

Sursa: FRF


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea