Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

După o întrerupere de un an, futsal în Cetatea Marii Uniri: Cupa României, prima competiție de fotbal feminin din țară

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Vești bune și petru fotbalul în sală, ce revine în Cetatea Marii Uniri după o pauză de aproape un an. Astfel, sâmbătă, 23 ianuarie 2021, la Alba Iulia se va disputa prima competiție de fotbal feminin din țară, Cupa României la futsal.

Turneul se va derula în Sala de Sport a Colegiului “Horea, Cloșca și Crișan” și va avea la start 6 formații: ACS Raisa Timișoara, CS Luca Brașov, ACS Măgura Cisnădie, ACS Student Sport Alba Iulia, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc și Școala Generală Cîmpeni, cu toate meciurile programate într-o singură zi. Partenerii întrecerii vor fi Primăria Municipiului Alba Iulia și Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia, iar parteneri media Ziarul Unirea și Radio Unirea FM.

După o perioadă lungă de un an îmi doresc să le ofer fetelor un motiv de bucurie, deoarece pâna azi noi doar ne-am antrenat și este destul de greu a le motiva pentru a continua pregătirea la același nivel. Fetele sunt dornice să lupte pentru încă un trofeu, după ce anul anterior au terminat, în premieră, pe locul al treilea în Liga 1 de futsal. Cu acest prilej va avea loc și premierea ediției trecute, care din cauza virusului a fost amânată. Din păcate, spectatorii ne vor putea urmări doar de pe pagina oficială de Facebook a echipei Student Sport Alba Iulia, deoarece prezența publicului este interzisă”, a declarat Cătălin Costea, reprezentantul clubului albaiulian.

Formația de senioare din Cetatea Marii Uniri a fost înființată în vara anului 2019, fiind cea mai tânără din județul Alba, și în momentul întreruperii stagiunii precedente, 2019/ 2020, la mijlocul campionatului, era pe prima poziție, cu maximum de puncte, după trei victorii din tot atâtea jocuri (adversare fiind Colțea Brașov, Măgura Cisnădie și Atletic Olimpia Gherla). Cu un singur meci oficial disputat în 2020, în Cupa României, în februarie, acasă cu prim-divizionara Piroș Security Arad (înfrângere, scor 1-9), în optimile de finală ale Cupei României, elevele antrenorului Cătălin Costea au fost obligate să suporte întreruperea stagiunii, din cauza pandemiei de coronavirus. În cele din urmă, FRF a înghețat campionatele feminine și Student Sport Alba Iulia a fost desemnată câștigătoarea Seriei a 3-a din Liga a 3-a.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4 | Scorul campionatului, la Blaj: Daniel Tătar, antrenor, dar și… jucător

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4 | Scorul campionatului, la Blaj Virtual campioană a Ligii 4 din Alba, CIL Blaj a mai stabilit un record stagional: scorul campionatului. Partida CIL Blaj – CS Zlatna, uvertura rundei a 26-a, s-a încheiat cu scorul de 13-0 (5-0) în favoarea amfitrionilor, vineri seară, pe Stadionul „CIL-Veza”. Șușu a marcat patru goluri, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea