Rămâi conectat

Actualitate

După modelul de la Alba Iulia, Dorin Nistor vrea să reconstruiască Sebeşul cu fonduri europene nerambursabile

Publicat

în

Nicolaie Moldovan, expertul care a adus pentru Alba Iulia peste 200 de milioane de euro din fonduri europene, îşi declară sprijinul pentru candidatura lui Nistor la Sebeş

  “Dăncilă Alexandru nu a făcut nimic pentru Sebeş, timp de 12 ani, cât a fost primar, viceprimar şi consilier. Nu a reuşit să atragă niciun euro din fonduri europene şi a preferat să cheltuie banii din bugetul local, constituit din taxele şi impozitele plătite cu greu de locuitorii municipiului.
Sebeşul nu mai are nevoie de un astfel de `gospodar` total depăşit de vremurile pe care le trăim.
Eu voi înfiinţa o Direcţie de Programe pe modelul celei de la Alba Iulia, care nu va face altceva decât să scrie şi să depună proiecte europene. Cu aceşti bani, vom reconstrui Porţile oraşului, vom reabilita oraşul istoric şi Cetatea. Vom pune în valoare şi vom căuta soluţii pentru restaurarea Bisericii Evanghelice, al cărei altar e cel mai mare din sud-estul Europei.
Vom căuta soluţii de restaurare şi punere în valoare a arhitecturii civile deosebite, cum ar fi Casa Muzeului `Ioan Raica`, denumită în trecut Casa Zapolya, clădire în care însuşi voievodul Mihai Viteazu a petrecut o noapte. Ne propunem şi să restaurăm Baia Populară, pe care eventual o vom transforma în bibliotecă.
Deoarece Sebeşul este singura localitate care nu are un monument al eroilor români şi germani, vom căuta soluţii pentru construirea unui astfel de monument.
Odată cu mutarea traficului de tranzit pe autostradă, vom transforma centrul Sebeşului în zonă pietonală. Vom găsi o soluţie pentru a amenaja şi o piaţetă în care vom organiza evenimente, precum şi anumite târguri şi expoziţii. De asemenea, avem în vedere să găsim investitori care sunt interesaţi să realizeze un cinematograf modern în Sebeş.
Trebuie să facem din Sebeş un oraş mai frumos, mai ospitalier, pentru a-i primi cum se cuvine pe toţi cei care trec pe la noi. Aşa cum am spus la început, vom realiza majoritatea acestor obiective cu fonduri europene. Voi cultiva legături cât mai strânse cu Alba Iulia, unde prietenul şi colegul meu politic, Mircea Hava a demonstrat că, dacă există voinţă şi simţ practic, se pot realiza multe pentru comunitate.
Nicolaie Moldovan – unul dintre cei mai mari experţi în atragerea fondurilor europene pe care îi are judeţul Alba este, de asemenea, unul din oamenii care mă vor ajuta să pun Sebeşul pe direcţia corectă. Recent, domnia sa şi-a exprimat public sprijinul pentru candidatura mea la Primăria Municipiului Sebeş şi îi mulţumesc pentru asta.
“Stimaţi cetăţeni ai Municipiului Sebeş,
Fondurile nerambursabile sunt marea şansă a dezvoltării Sebeşului, dezvoltării solide şi de durată. Lucrez în domeniul finanţărilor externe de peste 10 ani. Am făcut parte din echipe de proiecte care au adus Municipiului Alba Iulia peste 200 de milioane de euro. Ce au însemnat fondurile nerambursabile la Alba Iulia? Doar în ultimii 4 ani, peste 75 km reţele de apă potabilă şi canalizare, 57 de km de străzi urbane modernizate, peste 8.000 de locuri de parcare, peste 170.000 mp2 zone verzi, aşezăminte sociale moderne, producţie de energie verde etc. Cetatea Alba Carolina a fost inclusă într-un proces amplu de transformare şi punere în valoare, având ca sursă fondurile europene, guvernamentale sau private. Azi a devenit o destinaţie apreciată de albaiulieni şi din ce în ce mai atractivă pentru turişti.
Primăria a fost cel mai mare investitor al vremurilor de criză economico-financiară în municipiul Alba Iulia. Sursa investiţiilor: fondurile nerambursabile. Peste 1.500 locuri de muncă au fost menţinute sau create suplimentar, între 2009-2012.
Dorin Nistor este cel care a înţeles că lecţia despre fonduri europene şi experienţa Primăriei Alba Iulia trebuie învăţată şi de administraţia locală din Sebeş. Ea trebuie aplicată în folosul sebeşenilor.
Dorin Nistor are sprijinul lui Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia. Îl are şi pe al meu. Mă voi alătura oricărui demers al administraţiei locale Sebeş, conduse de Dorin Nistor şi echipa sa, orientat spre atragerea de fonduri externe în comunitate.
Nicolaie MOLDOVAN – expert fonduri nerambursabile

 

Electrica Furnizare Discount
Publicitate

Actualitate

Se va reveni la școală în format fizic? Raed Arafat: „Nu există nicio garanţie. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”

Publicat

în

Se va reveni la școală în format fizic? Raed Arafat: „Nu există nicio garanţie. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunţat, vineri seară, că nu există nicio garanţie că elevii vor relua cursurile şcolare cu prezenţă fizică, după cele două săptămâni de vacanţă. El a subliniat că, după zece zile, va fi făcută o evaluare a situaţiei şi se va face o nouă analiză.

„S-a preferat soluţia asta (vacanţă două săptămâni – n.r.) compensând ulterior zilele date pentru vacanţă, decât să fie online şi să fie o discrepanţă între accesul la online şi seriozitatea şi toate acestea. Au fost nişte discuţii care au fost stabilite mai ales de experţii de la Ministerul Educaţiei că asta ar fi soluţia mai bună”, a declarat Raed Arafat, la Digi24, vineri seară, întrebat de ce s-a ales vacanţă pentru toţi elevii şi nu cursuri online, potrivit news.ro.

Secretarul de stat a adăugat că nu poate garanta că elevii vor reveni la şcoală fizic, după cele două săptămâni de vacanţă.

Electrica Furnizare Discount

„Nu există nicio garanţie (că după două săptămâni cursurile vor reîncepe fizic – n.r.) pentru că nu ştim cum va evolua. Aşteptăm să vedem evoluţia şi discuţia asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”, a declarat Arafat.

Raed Arafat a mai precizat că abia după 14 zile se vor vedea rezultatele restricţiilor impuse de luni.

Toţi elevii vor intra, începând de luni, în vacanţă pentru 14 zile, ordinul fiind deja semnat de ministrul Educaţiei.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Ce spune Arafat de minivacanța de 1 decembrie: „Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel”

Publicat

în

Ce spune Arafat de minivacanța de 1 decembrie: „Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel”

Secretarul de stat Raed Arafat le recomandă românilor să stea acasă. Doar persoanele vaccinate sau cele care au avut COVID-19 se mai pot caza la hotelurile din România, în următoarele 30 de zile, conform hotărârii aprobate vineri de CNSU.

Întrebat dacă românii își pot planifica o vacanță în zilele libere de Sfântul Andrei și 1 Decembrie, Arafat a răspuns: „Dacă îi primesc alte țări. Părerea mea este că cel mai bine acum e să stăm unde am fost”.

„Și la unitățile de cazare vor trebui să fie prezentate certificatele verzi, inclusiv la hoteluri. Nu ai certificat de vaccinat sau trecut prin boală, nu ai cum să te cazezi la hotel. Acest lucru cred că este aplicat în foarte multe țări din Europa. Nu suntem singurii care aplicăm aceste reguli la acest moment”, a spus Arafat.

Electrica Furnizare Discount

„Se propune ca accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile pentru care se propun măsurile din prezenta hotărâre, precum și accesul în cadrul centrelor comerciale, unităților de cazare, restaurantelor, cafenelelor sau altor unități de alimentație publică în care se pot consuma produse alimentare sau băuturi alcoolice sau nealcoolice comercializate, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, se arată în hotărârea CNSU.

Sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Restricții anti-Covid-19: Cine va fi exceptat de la obligativitatea purtării măștii de protecție

Publicat

în

Restricții anti-Covid-19: Cine va fi exceptat de la obligativitatea purtării măștii de protecție

În cursul zilei de vineri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 91 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătatea publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2, prin care se propune.

În hotărâre se propune „instituirea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun”, începând de lunea viitoare.

Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane:

Electrica Furnizare Discount

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

b) persoanele care sunt singure în birou;

c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante

IMPORTANT: Persoanele vaccinate trebuie și ele să poarte mască de protecție.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare