Rămâi conectat

Actualitate

După modelul de la Alba Iulia, Dorin Nistor vrea să reconstruiască Sebeşul cu fonduri europene nerambursabile

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Nicolaie Moldovan, expertul care a adus pentru Alba Iulia peste 200 de milioane de euro din fonduri europene, îşi declară sprijinul pentru candidatura lui Nistor la Sebeş

  “Dăncilă Alexandru nu a făcut nimic pentru Sebeş, timp de 12 ani, cât a fost primar, viceprimar şi consilier. Nu a reuşit să atragă niciun euro din fonduri europene şi a preferat să cheltuie banii din bugetul local, constituit din taxele şi impozitele plătite cu greu de locuitorii municipiului.
Sebeşul nu mai are nevoie de un astfel de `gospodar` total depăşit de vremurile pe care le trăim.
Eu voi înfiinţa o Direcţie de Programe pe modelul celei de la Alba Iulia, care nu va face altceva decât să scrie şi să depună proiecte europene. Cu aceşti bani, vom reconstrui Porţile oraşului, vom reabilita oraşul istoric şi Cetatea. Vom pune în valoare şi vom căuta soluţii pentru restaurarea Bisericii Evanghelice, al cărei altar e cel mai mare din sud-estul Europei.
Vom căuta soluţii de restaurare şi punere în valoare a arhitecturii civile deosebite, cum ar fi Casa Muzeului `Ioan Raica`, denumită în trecut Casa Zapolya, clădire în care însuşi voievodul Mihai Viteazu a petrecut o noapte. Ne propunem şi să restaurăm Baia Populară, pe care eventual o vom transforma în bibliotecă.
Deoarece Sebeşul este singura localitate care nu are un monument al eroilor români şi germani, vom căuta soluţii pentru construirea unui astfel de monument.
Odată cu mutarea traficului de tranzit pe autostradă, vom transforma centrul Sebeşului în zonă pietonală. Vom găsi o soluţie pentru a amenaja şi o piaţetă în care vom organiza evenimente, precum şi anumite târguri şi expoziţii. De asemenea, avem în vedere să găsim investitori care sunt interesaţi să realizeze un cinematograf modern în Sebeş.
Trebuie să facem din Sebeş un oraş mai frumos, mai ospitalier, pentru a-i primi cum se cuvine pe toţi cei care trec pe la noi. Aşa cum am spus la început, vom realiza majoritatea acestor obiective cu fonduri europene. Voi cultiva legături cât mai strânse cu Alba Iulia, unde prietenul şi colegul meu politic, Mircea Hava a demonstrat că, dacă există voinţă şi simţ practic, se pot realiza multe pentru comunitate.
Nicolaie Moldovan – unul dintre cei mai mari experţi în atragerea fondurilor europene pe care îi are judeţul Alba este, de asemenea, unul din oamenii care mă vor ajuta să pun Sebeşul pe direcţia corectă. Recent, domnia sa şi-a exprimat public sprijinul pentru candidatura mea la Primăria Municipiului Sebeş şi îi mulţumesc pentru asta.
“Stimaţi cetăţeni ai Municipiului Sebeş,
Fondurile nerambursabile sunt marea şansă a dezvoltării Sebeşului, dezvoltării solide şi de durată. Lucrez în domeniul finanţărilor externe de peste 10 ani. Am făcut parte din echipe de proiecte care au adus Municipiului Alba Iulia peste 200 de milioane de euro. Ce au însemnat fondurile nerambursabile la Alba Iulia? Doar în ultimii 4 ani, peste 75 km reţele de apă potabilă şi canalizare, 57 de km de străzi urbane modernizate, peste 8.000 de locuri de parcare, peste 170.000 mp2 zone verzi, aşezăminte sociale moderne, producţie de energie verde etc. Cetatea Alba Carolina a fost inclusă într-un proces amplu de transformare şi punere în valoare, având ca sursă fondurile europene, guvernamentale sau private. Azi a devenit o destinaţie apreciată de albaiulieni şi din ce în ce mai atractivă pentru turişti.
Primăria a fost cel mai mare investitor al vremurilor de criză economico-financiară în municipiul Alba Iulia. Sursa investiţiilor: fondurile nerambursabile. Peste 1.500 locuri de muncă au fost menţinute sau create suplimentar, între 2009-2012.
Dorin Nistor este cel care a înţeles că lecţia despre fonduri europene şi experienţa Primăriei Alba Iulia trebuie învăţată şi de administraţia locală din Sebeş. Ea trebuie aplicată în folosul sebeşenilor.
Dorin Nistor are sprijinul lui Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia. Îl are şi pe al meu. Mă voi alătura oricărui demers al administraţiei locale Sebeş, conduse de Dorin Nistor şi echipa sa, orientat spre atragerea de fonduri externe în comunitate.
Nicolaie MOLDOVAN – expert fonduri nerambursabile

 

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Ministrul Energiei: „2022 a fost anul investiţiilor! Am gestionat criza energetică prin măsuri de protecţie a cetăţenilor şi economiei”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Ministrul Energiei: „2022 a fost anul investiţiilor! Am gestionat criza energetică prin măsuri de protecţie a cetăţenilor şi economiei”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat prin intermediul paginii de socializare faptul că anul 2022 a fost unul plin de provocări, în care Guvernul a gestionat criza energetică și a susținut, în același timp, investițiile.

‘2022 a fost anul investiţiilor! Deşi a fost un an plin de provocări alături de prim-ministrul Nicolae Ciucă, de colegii de la Guvern şi echipa de la minister am gestionat criza energetică prin măsuri de protecţie a cetăţenilor şi economiei, dar în acelaşi timp am susţinut şi investiţiile’, a spus el.

Elit - Gustul Desăvârșit

Rezultatele acestor investiţii masive vor deveni vizibile în următorii 2 – 3 ani, iar astfel ne vom asigura independenţa şi securitatea energetică.

Virgil Popescu a arătat că, prin Ministerul Energiei au intrat cei mai mulţi bani europeni atraşi până în prezent în acest domeniu – peste un miliard de euro, la care se adaugă cele mai multe ajutoare de stat pentru companii strategice precum CEO, Transelectrica – peste 2 miliarde de euro.

‘Totodată, am aşezat în linie dreaptă proiectul dezvoltării Centralei Nucleare de la Cernavodă alături de parteneri strategici care să ofere siguranţă şi securitate României. Am stabilit în mod definitiv şi irevocabil parteneriate cu SUA şi state membru NATO pentru dezvoltarea Reactoarelor 3 şi 4. Am obţinut sprijin financiar de peste 3 miliarde dolari pentru Reactoarele 3 şi 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă de la Statele Unite ale Americii.

Şi am făcut ca România să devină prima ţară din Europa în care va fi amplasat un reactor nuclear modular de mici dimensiuni – SMR, în parteneriat cu americanii de la NuScale – încă un parteneriat strategic cu SUA în domeniul nuclear, fiind obţinută finanţarea pentru un studiu pentru stabilirea amplasamentului şi fiind stabilit şi amplasamentul acestuia, la Doiceşti în judeţul Dâmboviţa’, a susţinut Popescu.

Potrivit sursei citate, nu a existat un an de când în România este organizat domeniul energetic cu un minister propriu în care să se fi reuşit mai multe pentru eliminarea dependenţei României faţă de gazul rusesc, fie prin exploatări directe (BSOG în perimetrele de mică adâncime Ana şi Doina), controlul românesc asupra perimetrului Neptun Deep, fie prin cadrul legislativ favorabil investiţiilor, fie prin diversificarea surselor de aprovizionare cu gaz.

‘Am finalizat tranzacţia Romgaz – ExxonMobil pentru a avea control românesc asupra perimetrului Neptun Deep. Decizia Finală de Investiţie (FID) este aşteptată să fie luată în curând. Totodată, am creat cadrul pentru un terminal de lichefiere a gazelor naturale şi un terminal de regazeificare precum şi alte instalaţii şi facilităţi necesare în scopul transportului de gaze din zona caspică în România, prin Memorandumul între compania azeră SOCAR şi Romgaz. Vom continua să ne concentrăm pe implementarea proiectelor de investiţii cu fonduri naţionale, prin PNRR, prin Fondul pentru Modernizare şi alte surse’, a completat Popescu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Un vaccin pentru toate tipurile de gripă ar putea fi dezvoltat. Când estimează oamenii de știință că va putea fi disponibil

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Un vaccin pentru toate tipurile de gripă ar putea fi dezvoltat. Când estimează oamenii de știință că va putea fi disponibil

Oamenii de știință din cadrul Universității din Pennsylvania susțin că un vaccin eficient împotriva tuturor formelor de gripă ar putea fi disponibil în doi ani. Recent, aceștia au publicat rezultatele testelor pe animale, fiind pregătiți pentru a începe testele clinice pe oameni.

Vaccinul, care folosește tehnologia ARN mesager, s-a dovedit eficient în testele pe șoareci și dihori infectați cu forme grave ale gripei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vaccinurile clasice protejează, de regulă, împotriva a patru tulpini ale virusului și sunt actualizate anual pentru a se potrivi cu tipurile care circulă în sezonul respectiv.

Însă noul vaccin protejează împotriva a 20 de tulpini ale gripei de tip A și B, susțin cercetătorii în articolul publicat în revista Science.

Întărirea sistemului imunitar prin astfel de vaccinuri ar putea duce la o scădere considerabilă a numărului de îmbolnăviri în cazul epidemiilor de gripă, spune doctorul Scott Hensley, unul dintre cercetătorii implicaţi în dezvoltarea vaccinului.

Oamenii de ştiinţă speră ca vaccinul să fie eficient şi împotriva noilor tipuri de gripă care ar putea apărea şi să înlocuiască nevoia ca vaccinurile anti-gripale să fie actualizate în fiecare sezon.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Vouchere de 500 de lei pentru îmbrăcăminte și rechizite: Au fost emise peste 200.000 de carduri pentru noi beneficiari. Condiții de acordare

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Vouchere de 500 de lei pentru îmbrăcăminte și rechizite: Au fost emise peste 200.000 de carduri pentru noi beneficiari. Condiții de acordare

Aproape 160.000 de persoane eligibile, care dețineau carduri, au primit deja sprijinul de 500 de lei, în această toamnă. Au fost emise peste 200.000 de carduri pentru noi beneficiari, urmând să fie livrate inspectoratelor școlare județene.

După ce în cursul lunii septembrie Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a virat sumele reprezentând ajutorul pentru îmbrăcăminte și rechizite pentru 97.888 de beneficiari, preșcolari și elevi din familii defavorizate, în cursul zilei de ieri au fost încărcate restul cardurilor existente. Astfel, au fost încărcate în total, în această toamnă, ajutoarele pentru aproximativ 160.000 elevi.

Elit - Gustul Desăvârșit
Beneficiază de sprijinul în valoare de 500 de lei:

– Copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei);

– Elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).

„Continuăm să acționăm concret pentru a evita manifestarea riscului de sărăcie extremă în rândul populației celei mai expuse riscului de sărăcie.
Am reușit ieri alimentarea tuturor cardurilor existente pentru beneficiarii ajutoarelor de 500 de lei pentru rechizite și îmbrăcăminte, pe care îl acordăm din fonduri europene prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

160.000 de preșcolari și elevi au, în acest moment, cardurile încărcate. Prima cerinţă a educaţiei incluzive este să diminuăm până la a elimina toate formele de excluziune. Ea asigură accesul, participarea şi succesul şcolar pentru toţi copiii, indiferent de mediul din care provin”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Anul acesta, prin Schema naționale de sprijin pentru elevii cei mai defavorizați prevăzută de OUG nr. 133/2020 vor primi ajutor pentru rechizite și îmbrăcăminte 405.000 preșcolari și elevi, față de 245.000 beneficiari în anul școlar precedent.

Pentru copiii deveniți eligibili anul acesta au fost emise deja peste 200.000 de carduri, care vor fi livrate în perioada următoare către inspectoratele școlare județene.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional pot fi utilizate numai la unitățile cu care emitenții cardurilor au contracte de afiliere.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea