Rămâi conectat

Ştirea zilei

După CL Alba Iulia şi CJ Alba s-a împăcat cu inculpaţii din Dosarul „FC Unirea”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sedinta CJ AlbaPe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Alba a fost introdus pe ultima sută de metri un proiect de hotărâre privind însuşirea Raportului de expertiză contabilă judiciară întocmit în Dosarul „FC Unirea” şi soluţionarea cererilor de împăcare formulate de Horea Bărdaş, Nicolae Lupu, Oliviu Feneşan şi Marian Sarmeş.

Consilierii judeţeni au votat în unanimitate acest proiect, iar după împăcarea cu Consiliul Local Alba Iulia, cei cercetaţi în acest dosar de corupţie au ajuns la împăcare şi cu Consiliul Judeţean Alba. Posibilitatea împăcării este posibilă în acest dosar, în contextul intrării în vigoare a reglementărilor noului Cod Penal. Procurorii DNA susțin că prejudiciul adus bugetului Consiliului Judeţean Alba este de 3.660.000 de lei. Inculpații în acest dosar au fost acuzați de DNA Alba Iulia de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la înșelăciune. În rechizitoriul s-a reținut că în perioada 2005-2010, cele patru persoane ce făceau parte din conducerea clubului de fotbal, cu sprijinul viceprimarului municipiului i-au indus și menținut în eroare pe membrii Consiliului Județean Alba și Consiliului Local Alba Iulia, prin folosirea unor mijloace frauduloase cu ocazia derulării unor contracte de finanțare încheiate cu cele două instituții publice, cauzând un prejudiciu în sumă de 11.730.000 lei (8.070.00 lei, în bugetul Consiliului Local și 3.660.000 lei, în bugetul Consiliului Județean Alba).

Totodată, în urma raportului de expertiză contabilă s-a stabilit faptul că asocierea dintre Clubul de Fotbal Unirea 2006 Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba s-a făcut în baza legii, toate finanţările veni9te din partea autorităţiilor judeţene făcându-se în mod legal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Stradă surpată într-un cartier din Alba Iulia, ”craterul” se adâncește văzând cu ochii. Localnic: ”De ani de zile așteptăm să ne facă și nouă drumul”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Stradă surpată într-un cartier din Alba Iulia, ”craterul” se adâncește văzând cu ochii. Localnic: ”De ani de zile așteptăm să ne facă și nouă drumul” Un nou crater a apărut pe strada Abrudului din cartierul Micești. Groapa se adâncește văzând cu ochii și pământul continuă să se surpe de câte ori trece vreo mașină. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea