Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

După cel mai bun an al carierei, ex-uniristul Nicolae Stanciu, nedrept, doar pe locurile 2-3, în ancheta GSP 2021!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După cel mai bun an al carierei, albaiulianul Nicolae Stanciu (28 de ani, Slavia Praga) a ieșit al doilea, la egalitate cu locul 3, în tradiționala anchetă a Gazetei Sporturilor, ajunsă la a 56-a ediție, în topul celor mai buni fotbaliști români din 2021.

Internaționalul român a strâns 17 puncte, tot atâtea a acumulat și Ianis Hagi (Glasgow Rangers), după Florin Niță (Sparta Praga) – votat primul la toate cele 5 secțiuni, acesta acumulând 25 de puncte, Este un clasament nedrept pentru Nicolae Stanciu, cel care de curând a fost desemnat cel mai bun mijlocaș român în cadrul Galei Fotbalului Românesc 2021, organizată de Clubul Sportiv al Jurnaliștilor. Astfel, Stanciu s-a regăsit pe locul 2 în oprinia oficialilor din Liga 1, în clasamentul voturilor ziariștilor “GSP”, dar și în acela al căpitanilor din Liga 1. A fost al treilea în topul antrenorilor de pe prima scenă și abia pe locul al 4-lea în acela al cititorilor (aici Ianis Hagi a fost al doilea, iar Ciclâldău – al 4-lea, acesta ocupând poziția a 4-a, cu 8 puncte, în ierarhia generală)

Este pentru al treilea an la rând în care ex-uniristul a terminat pe poziția a 3-a (chiar dacă acum la egalitate cu locul 2), în 2020 fiind devansat de Denis Man (FCSB, ce jos a ajuns laureatul anului trecut, rezervă la Parma, echipă ce se zbate în mediocritate în Serie B) și Ciprian Deac (CFR Cluj), iar în 2019 de Ionuț Radu (Genoa) și George Pușcaș (Inter Milano). În 2016, fotbalistul originar din Craiva s-a situat pe locul secund, după Denis Alibec, devansându-l pe R. Marin.

Putem fi acuzați de subiectivism după anunțarea superlativelor anului în cadrul Galei “GSP 2021”, ce a adus suficiente controvesre. Asta chiar dacă Niță a fost primul la cele 5 secțiuni de vot (e critic pentru reprezentativa României când portarul este desemnat nr. 1, după ce ratezi calificarea la Mondiale), întrucât Nicolae Stanciu a câștigat eventul în Cehia cu Slavia Praga, în fapt al doilea titlu la rând, a fost desemnat cel mai bu jucător strain din “Fortuna Liga”, dar și cel mai bun mijlocaș, iar Ianis Hagi, cel cu care este la egalitate, totuși, în mod neașteptat, a fost campion al Scoției.

Într-o postare recentă pe rețelele de socializare, Nicolae Stanciu a punctat faptul că “2021 a fost cel mai bun an din cariera mea profesională, cu 19 goluri și 12 pase decisive. Prima jumătate a anului: campion al Ligii Cehiei, Cupa Cehiei, cel mai bun străin din Ligă, cel mai bun jucător din Ligă votat de fani, sferturi de finală Europa League; a doua jumătate a anului: etapa grupelor Europa Conference League (și calificare în primăvara europeană), primul loc în Ligă”.

Ajuns la 54 de partide pentru prima reprezentativă și 11 goluri în tricoul României, mjlocașul Slaviei Praga scrie istorie pentru Alba și sparge toate recordurile: în 2016 a fost primul jucător din județ prezent la un turneu final, Campionatul European din Franța; în acest an, când a reușit eventul în Cehia a devenit cel mai titrat fotbalist din Alba, cu 11 trofee și câștigarea titlului în trei țări diferite (România, Belgia, Cehia).

Desemnat cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia în luna iulie, Stanciu a mai stabilit o bornă: primul fotbalist din județ ce a purtat banderola de căpitan al echipei naționale, în septembrie, pe “Arena Națională”, în partida România – Liechtenstein 2-0, din preliminariile Campionatului Mondial 2022.

Jucătorul descoperit de Alexandru Kalanyos a deslușit tainele “sportului rege” la Unirea Alba Iulia, a împlinit 28 de ani în 7 mai și a avut cel mai bun sezon din carieră, cu reușite de excepție: 16 goluri, în trei competiții (campionat, 12 reușite, Europa League și Cupa Cehiei), dar și 8 pase decisive în cele 45 de partide susținute în ediția 2020/2021 pentru Slavia, asta după ce, în anteriorul sezon a fost declarat cel mai bun străin, mijlocaș și pasator din campionatul ceh. Pentru statistică oferim și bilanțul celei de-a doua părți a anului 2021: un total de 27 de partide pentru echipa de club, 6 goluri și 8 asisst-uri (în campionat, 16 jocuri, 3 reușite și 6 pase decisive).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea