După Andreea Fleșer la tineret, albaiulianca Diana Ignat, convocată la echipa României Under 16 de baschet

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

După Andreea Fleșer (19 ani), participantă cu reprezentativa de tineret a României Under 20 la FIBA European Championship, Divizia B, de la Oradea, o altă talentată baschetbalistă din Cetatea Marii Uniri, Diana Ignat (16 ani), a fost convocată la echipa națională Under 16.

“Tricolorele” sunt într-un cantonament centralizat la Izvorani, până în 3 august, fiind prevăzute două duble de verificare cu Bulgaria și Ucraina. Din 7 august, România Under 16 se mută la Craiova, pentru ultimele preparative înaintea Campionatului European, Divizia B, din Muntenegru, de la Podgorica, din 16-25 august (în faza întâi a grupelor adversare sunt Israel, Irlanda, Elvetia, Luxemburg şi Kosovo). “Sunt foarte bucuroasă că am ajuns la acest nivel și fost convocată la lotul național. Țin să le mulțumesc persoanelor care m-au sprijinit și susținut! Îmi propun să joc cât mai bine posibil pentru echipa națională”, a menționat Diana Ignat.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Diana Ignat, sora mai mică a fostului portar unirist Vlad Ignat, este o baschetbalistă de mare perspectivă. Jucătoarea din Cetatea Marii Uniri a făcut parte campionatul precedent din lotul prim divizionarei CSU Alba Iulia, pentru care a şi înscris în Liga Naţională şi în Liga Europei Centrale. Cu realizări deosebite la o vârstă precoce, Diana Ignat a fost convocată și la lotul naţional al României Under 15, sub comanda lui Miroslav Popov (sârbul ce a condus CSU Alba Iulia), cu care s-a clasat pe locul secund, la finele anului trecut, la turneul international Balkanic Next Star Cup 2017 de la Bucureşti). Jucătoarea din Alba Iulia, ce a desluşit tainele baschetului la LPS Alba Iulia (antrenor Valentin Urian), a ratat anul trecut prezenţa la Campionatul European din Franţa, la lotul de 2000-2001, din pricina unei accidentări, după ce a efectuat întreaga pregătire. A trecut peste momentul dificil, a strâns din dinţi, şi-a revenit şi a ajuns la 15 ani (!) să fie juniorul echipei din oraşul natal, CSU Alba Iulia, și visează să continue ascensiunea atât de promițătoare.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Dan HENEGAR

Must de Jidvei