Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

După Andreea Fleșer la tineret, albaiulianca Diana Ignat, convocată la echipa României Under 16 de baschet

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După Andreea Fleșer (19 ani), participantă cu reprezentativa de tineret a României Under 20 la FIBA European Championship, Divizia B, de la Oradea, o altă talentată baschetbalistă din Cetatea Marii Uniri, Diana Ignat (16 ani), a fost convocată la echipa națională Under 16.

“Tricolorele” sunt într-un cantonament centralizat la Izvorani, până în 3 august, fiind prevăzute două duble de verificare cu Bulgaria și Ucraina. Din 7 august, România Under 16 se mută la Craiova, pentru ultimele preparative înaintea Campionatului European, Divizia B, din Muntenegru, de la Podgorica, din 16-25 august (în faza întâi a grupelor adversare sunt Israel, Irlanda, Elvetia, Luxemburg şi Kosovo). “Sunt foarte bucuroasă că am ajuns la acest nivel și fost convocată la lotul național. Țin să le mulțumesc persoanelor care m-au sprijinit și susținut! Îmi propun să joc cât mai bine posibil pentru echipa națională”, a menționat Diana Ignat.

Diana Ignat, sora mai mică a fostului portar unirist Vlad Ignat, este o baschetbalistă de mare perspectivă. Jucătoarea din Cetatea Marii Uniri a făcut parte campionatul precedent din lotul prim divizionarei CSU Alba Iulia, pentru care a şi înscris în Liga Naţională şi în Liga Europei Centrale. Cu realizări deosebite la o vârstă precoce, Diana Ignat a fost convocată și la lotul naţional al României Under 15, sub comanda lui Miroslav Popov (sârbul ce a condus CSU Alba Iulia), cu care s-a clasat pe locul secund, la finele anului trecut, la turneul international Balkanic Next Star Cup 2017 de la Bucureşti). Jucătoarea din Alba Iulia, ce a desluşit tainele baschetului la LPS Alba Iulia (antrenor Valentin Urian), a ratat anul trecut prezenţa la Campionatul European din Franţa, la lotul de 2000-2001, din pricina unei accidentări, după ce a efectuat întreaga pregătire. A trecut peste momentul dificil, a strâns din dinţi, şi-a revenit şi a ajuns la 15 ani (!) să fie juniorul echipei din oraşul natal, CSU Alba Iulia, și visează să continue ascensiunea atât de promițătoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea