După Andreea Fleșer la tineret, albaiulianca Diana Ignat, convocată la echipa României Under 16 de baschet

După Andreea Fleșer (19 ani), participantă cu reprezentativa de tineret a României Under 20 la FIBA European Championship, Divizia B, de la Oradea, o altă talentată baschetbalistă din Cetatea Marii Uniri, Diana Ignat (16 ani), a fost convocată la echipa națională Under 16.

“Tricolorele” sunt într-un cantonament centralizat la Izvorani, până în 3 august, fiind prevăzute două duble de verificare cu Bulgaria și Ucraina. Din 7 august, România Under 16 se mută la Craiova, pentru ultimele preparative înaintea Campionatului European, Divizia B, din Muntenegru, de la Podgorica, din 16-25 august (în faza întâi a grupelor adversare sunt Israel, Irlanda, Elvetia, Luxemburg şi Kosovo). “Sunt foarte bucuroasă că am ajuns la acest nivel și fost convocată la lotul național. Țin să le mulțumesc persoanelor care m-au sprijinit și susținut! Îmi propun să joc cât mai bine posibil pentru echipa națională”, a menționat Diana Ignat.

ELIT

Diana Ignat, sora mai mică a fostului portar unirist Vlad Ignat, este o baschetbalistă de mare perspectivă. Jucătoarea din Cetatea Marii Uniri a făcut parte campionatul precedent din lotul prim divizionarei CSU Alba Iulia, pentru care a şi înscris în Liga Naţională şi în Liga Europei Centrale. Cu realizări deosebite la o vârstă precoce, Diana Ignat a fost convocată și la lotul naţional al României Under 15, sub comanda lui Miroslav Popov (sârbul ce a condus CSU Alba Iulia), cu care s-a clasat pe locul secund, la finele anului trecut, la turneul international Balkanic Next Star Cup 2017 de la Bucureşti). Jucătoarea din Alba Iulia, ce a desluşit tainele baschetului la LPS Alba Iulia (antrenor Valentin Urian), a ratat anul trecut prezenţa la Campionatul European din Franţa, la lotul de 2000-2001, din pricina unei accidentări, după ce a efectuat întreaga pregătire. A trecut peste momentul dificil, a strâns din dinţi, şi-a revenit şi a ajuns la 15 ani (!) să fie juniorul echipei din oraşul natal, CSU Alba Iulia, și visează să continue ascensiunea atât de promițătoare.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...