Rămâi conectat

Sport

După 5 runde din primăvară, CIL Blaj, campioana returului în Liga a IV-a | Patru echipe neînvinse, Dalia Sport Daia Română – fără succes

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cinci etape s-au scurs din returul Ligii a IV-a, stagiunea în curs fiind una dominată de Şurianu Sebeş, ce are 10 puncte avans şi un meci mai puţin, restanţa cu Dalia Sport Daia Română (programată joi, 20 aprilie, de la ora 18.00, în „Arini”). 

În privinţa primei clasate, se poate spune că frământările din intersezon, cu plecările finanţatorului Armando Popescu, împreună cu antrenorii Mihai Manea şi Raul Oargă, plus o serie importantă de jucători, şi-au pus amprenta pe evoluţiile din partea a doua campionatului. Astfel, Şurianu, care a încheiat turul cu maximum de puncte, a început să piardă din turaţie, remizând în două întâlniri, cu Viitorul Sîntimbru şi Inter Ciugud. Elevii lui Doru Oancea, actualmente pe poziţia a şasea în ierarhia la zi a părţii secunde a campionatului, pot „prinde” podiumul returului în cazul în care se impun în restanţa mai sus amintită.

*Patru echipe invincibile

Până în prezent, după derularea celor cinci întâlniri din primăvară, în arealul celui de-al 4-lea eşalon sunt patru formaţii care nu au cunoscut gustul eşecului în 2017. Este vorba despre CIL Blaj, CS Ocna Mureş, Viitorul Spicul Daia Română şi Şurianu Sebeş (în ordinea clasamentului după aceste 5 etape), echipe care se menţin invincibile în retur. Din acest punct de vedere, formaţia din „Mica Romă” este „campioana” returului, cu 13 puncte strânse, adjudecându-şi prima poziţie în clasament, la golaveraj (mai multe goluri înscrise), acelaşi punctaj acumulându-l şi CS Ocna Mureş. Firesc, după această serie pozitivă, CIL-ul este pe ultima treaptă a podiumului după 18 etape, ocupată în iarnă de Transalpina Şugag. Pe podiumul returului a mai urcat Sportul Petreşti, formaţia preluată în iarnă de Ştefan Fogoroşi.

*Dalia Sport Daia, singura ce nu a câştigat în 2017

În schimb, fosta formaţie condusă de Ştefan Fogoroşi, Dalia Sport Daia Română nu se simte la fel de confortabil şi se situează la polul opus, fiind „lanterna roşie” a returului, cu un singur punct (remiză în derby-ul comunei), fără a câştiga vreun meci. Gaz Metan Valea Lungă, ultima clasată după 18 runde, a realizat prima victorie stagională, o eficacitate de invidiat, un singur gol marcat în primăvară (cu Rapid CFR Teiuş), echivalentul primelor trei puncte obţinute în acest campionat.

Dar iată ierarhia returului: 1. CIL Blaj 13 p (12-3), 2. CS Ocna Mureş 13 p (11-2), 3. Sportul Petreşti 10 p, 4. Viitorul Spicul Daia Română 9 p, 5. Transalpina Şugag 8 p (13-6), 6. Şurianu Sebeş 8 p (7-2), 7. Viitorul Sîntimbru 8 p (8-7), 8. Olimpia Aiud 7 p, 9. Rapid Teiuş 4 p (5-7),10. Inter Ciugud 4 p (2-9), 11. Energia Săsciori 3 p (3-9), 12. Fortuna Lunca Mureşului 3 p (3-13), 13. Gaz Metan Valea Lungă 3 p (1-16), 14. Dalia Sport Daia Română 1 p.

În clasamentul complet, dăienii conduşi de Paul Ciucă se menţin pe locul secund (la fel ca şi după tur), având 4 întâlniri consecutive în care nu au primit gol, fiind secondaţi de un grup de trei formaţii CIL Blaj, Transalpina Şugag şi CS Ocna Mureş, ce au strâns 35 de puncte.

Foto: Nicu GOGA, Radio Blaj

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea