Sport
Dumnezeu este alături de cei buni! Portarul Adrian Roman se bucură că Robert, fiul său, a împlinit 16 ani și continuă lupta cu boala! Campania “Împreună pentru Robert” și solidaritatea din lumea fotbalului au dat roade
În urmă cu doi ani, Adrian Roman, pe atunci portarul Olimpiei Aiud, echipă din Liga a 4-a, a trăit momente cumplite, fiind greu încercat de soartă. Vestea, greu de acceptat de un părinte, că Robert, fiul său, de nici 14 ani, a fost diagnosticat cu o boală cumplită, leucemie, a lovit precum un trăznet o familie frumoasă.
Lumea fotbalului din Alba și nu numai s-a mobilizat însă exemplar și a fost alături de Adrian și Alina, sprijinindu-i, financiar și moral, pe cei doi părinți ce nu și-au pierdut speranța. Au fost gesturi extraordinare, acțiuni de suflet, au fost organizate turnee caritabile, la Aiud, Sebeș sau Alba Iulia, au pus umărul într-o formă sau alta Volei Alba Blaj și Consiliul Județean Alba (la Gala Sportului Județean).
Campania “Împreună pentru Robert” a însemnat și un meci cu Mirel Rădoi, Nicolae Stanciu sau Gicu Grozav, ce au jucat fotbal de suflet în Cetatea Marii Uniri, licitându-se și pentru tricourile unor celebrități din sport. Însumând, multe mâini de ajutor,, unele anonime, date lui Robert în lupta lui cu boala.
În 16 decembrie, Robert, puștiul bolnav de leucemie, a împlinit 16 ani. Viața nu îi mai este la fel ca înainte (activitatea școlară o desfășoară la domiciliu, profesorii deplasându-se acasă), dar razele de soare sunt mai numeroase.
Bătălia pentru supraviețuire continuă, sunt și clipe de cumpănă, obstacole ce par de insurmontat, dar Robert și cei apropiați nu cedează!
“Comparativ cu un an în urmă, lucrurile sunt în regulă în privința sănătății lui Robert. Avem răbdare și nervi tari, nu o să cedăm niciodată! Facem tratament intensiv până în ianuarie, iar apoi trebuie să trecem la o altă fază, cu administrare de pastile. Sunt doi ani de luptă cu boala, facem și recuperare medicală pe bază de kinetoterapie. Au existat și momente dificile în ultimele luni, cu o criză de icter, în august, când am ajuns la ATI, sau o pneumonie interstițială, în noiembrie, dar Dumnezeu ne-a ajutat și am trecut cu bine”, a dezvăluit Adrian Roman.
La 40 de ani, Adrian Roman a agățat, de curând, ghetele-n cui, după ce a reușit, în vară, promovarea în eșalonul terț, cu CS Ocna Mureș, însă nu s-a despărțit de lumea “sportului rege”, atât de dragă.
A preluat recent, o grupă de copii, generația 2014, la GT Sport Alba Iulia, tocmai pentru a da mai departe, ca antrenor, puțin din ce a primit…

Sport
Și totuși, Sticla Arieșul Turda nu continuă în Liga 3 | Reprezentantele Albei, toate în Seria a 9-a a eșalonului terț
Dată drept sigură în urmă cu o săptămână, rămânerea în eșalonul terț a Sticlei Arieșul Turda, echipă ce a retrogradat la finele sezonului trecut, la fel ca Unirea Alba Iulia, fiind reprimită pentru a se completa locurile libere din Liga 3, nu mai este de actualitate.
Autoritățile turdene au considerat că timpul este prea scurt pentru a rezolva activitatea fotbalistică, startul stagiunii fiind în 27 august, și au spus “pas” preferând să evolueze în Liga 4. În consecință, Federația Română de Fotbal trebuie să găsească o altă soluție pentru configurarea celor 10 serii în ediția 2022/2023.
În ultimele zile a circulat o variantă conform căreia cele 4 reprezentante din Alba (Metalurgistul Cugir, CS Ocna Mureș, CSM Unirea Alba Iulia și nou-promovata CS Universitatea Alba Iulia) vor fi repartizate tot în Seria 9. În componența acesteia vor mai fi 3 echipe din Mureș (Unirea Ungheni, Avântul Reghin și ACS Tg. Mureș, nou-promovată), două din Bistrița-Năsăud (Gloria Bistrița și Silvicultoru Maieru, nou-promovată) și una din Harghita (AFC Odorheiu Secuiesc). Până la vestea renunțării formației turdene, Sticla Arieșul se regăsea, conform sursei respective în Seria 10 alături de Viitorul Cluj, Sănătatea Cluj, CFR Cluj 2, Minerul Ocna Dej, SCM Zalău, Sportul Șimleu Silvaniei, CSM Satu Mare, Victoria Carei și CSM Sighetu Marmației.
Alte formații vehiculate în lumea fotbalului susțin că echipele din Alba vor avea partenere, în Seria 9, pe cele 3 grupări din Mureș, plus alte trei din Cluj. Lucrurile se vor lămuri în mod oficial spre finele săptămânii viitoare, când este prevăzută o ședință de Comitet Executiv al FRF dar și o etapă în Cupa României, când intră în cursă și 68 de divizionare terțe, prilej potrivit pentru a se “lua pulsul”.
Sport
CS Unirea Alba Iulia, mulțumiri Primăriei municipiului Alba Iulia pentru sprijinul financiar acordat

Sport
CS Unirea Alba Iulia, două reprezentante, Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, la Campionatul European de atletism
Mărșăluitoarele Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, sportive legitimate la CS Unirea Alba Iulia, vor concura la Munchen, în cadrul Campionatului European de atletism. E
Este o nouă reprezentare la nivel înalt pentru cel mai important club din Alba, după ce în 22 iulie cele două uniriste au concurat în USA, la Eugene/Oregon, la Campionatele Mondiale de atletism, competiția majoră a acestui an. La Munchen, proba de 35 kilometri marș va avea loc marți, 16 august, iar oboseala unui sezon extrem de istovitor este principalul obstacol pentru cele două sportive.
“Multe nu sunt de spus, pentru că încă nu mă simt refăcută în totalitate după Mondiale. Aceasta o să fie a 5-a cursă de 35 de kilometri la nivel internațional în acest an. Am avut un sezon competițional foarte încărcat și sper doar să ajung la linia de finish cu un timp rezonabil și pe un loc cât mai onorabil”, a declarat Ana Rodean (38 de ani).
Rodean bifează a doua participare: precedenta fiind la Berlin, în 2018, cu o clasare pe locul 19, cu cel mai bun timp al carierei pe 20 kilometri (o oră 33 de minute și 39 secunde).A 25-a ediție a Campionatulul European de atletism face parte din a doua ediție a Campionatelor Europene Polisportive și se va desfășura între 15 și 21 august pe Stadionul Olimpic din München.
La Mondiale, Ana Rodean a terminat pe poziția a 26-a (rezultatul 3:01.29, SB, al doilea timp din carieră) iar colega sa de club a abandonat, din motive medicale, la kilometrul 28. Pentru Mihaela Acatrinei, debutul în arena mondială a însemnat o cursă cu probleme de sănătate, întreaga “aventură” spre USA fiind marcată de multe peripeții.
“Am făcut o greșală, în timpul cursei am luat iarăși un supliment de geluri și activatori, după ce și înaintea startului am apelat la acele suplimente. Asta m-a terminat, începusem bine, eram pe record personal la kilometrul 20, însă ulterior mi-a fost foarte rău, am vomat în câteva rânduri, am fost nevoită să renunț și mi-am revenit cât de cât abia după perfuzii”, a explicat Mihaela.
“M-am întors obosită foc din America, o săptămână am dormit încontinuu. Sper ca în Germania să termin cursa, să nu pățesc ca în USA. Este clar că dacă nu abandonam la Mondiale acum eram mai relaxată”, a punctat Mihaela Acatrinei (27 de ani).
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
Nume care se sărbătoresc de Sfânta Maria. Aproximativ 2,2 milioane de români își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 14 ore
Mesaje de Sfânta Maria 2022. Ce felicitări, urări și SMS-uri le poți trimite persoanelor care își serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
12 august: Ziua Internațională a Tineretului. Ce semnificație are această zi și cum a ajuns să fie celebrată
-
Ştirea zileiacum 2 ore
PROGRAMUL STP pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului: Cum vor circula autobuzele în data de 15 august 2022
-
Ştirea zileiacum 21 de ore
VIDEO ȘTIREA TA| Cum să spargi un panou de sticlă de pe Podul Unirii din Alba Iulia cu o minge de cauciuc: Până și micul „infractor” a fost surprins
-
Ştirea zileiacum 15 ore
Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – PROGRAM: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe
-
Actualitateacum 13 ore
Perseide 2022. În jur de 100 de stele căzătoare se pot vedea în noaptea de 12 spre 13 august pe cerul României
-
Politică Administrațieacum 14 ore
FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere