Rămâi conectat
SP&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

ASTĂZI| Se SISTEAZĂ ridicarea gunoiului menajer din Alba Iulia și alte opt localități din județ. Cum s-a ajuns la această situație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
ASTĂZI| Se SISTEAZĂ ridicarea gunoiului menajer din Alba Iulia și alte opt localități din județ. Cum s-a ajuns la această situație

Începând de astăzi, 22 martie, Municipiul Alba Iulia și alte opt localități din județul Alba va fi „îngropat” în gunaie, în urma deciziei APM Gorj de a suspenda autorizația depozitului operat de Polaris M Holding la Târgu Jiu, locul unde era transportat gunoiul menajer din județ.

La data de 15 martie, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj, a decis suspendarea autorizației de mediu pentru depozitul de deșeuri operat de către Polaris Mediu la Târgu Jiu, iar începând cu data de 23 martie gunoiul menajer nu mai poate fi adus în acest loc, potrivit deciziei APM Gorj, care poate fi atacată în instanță.

În situația Municipiului Alba Iulia se află și localitățile Teiuș, Sântimbru, Mihalț, Galda, Cricău, Stremț, Ciugud și Rădești.

Responsabilitatea depozitării gunoiului menajer aparține primăriilor, iar întrucât operatorul de la groapa de gunoi ecologic de la Galda, abia în 9 mai are termen limită pentru a da drumul la activitate, Polaris nu mai are unde să depoziteze gunoiul. Acesta a notificat deja Agentia pentru Protectia Mediului Alba, Garda de Mediu și cele nouă primării.

Dacă până luni nu se găsește o soluție, în cele nouă localități nu se va mai ridica deloc gunoiul menajer.

Se pare că situația s-a discutat la nivelul prefecturii Gorj și s-ar fi solicitat o prelungire de 3 saptamani pentru depozitarea gunoiului, dar încă nu s-a luat o decizie.

Comisarul șef al Gărzii de Mediu, Dănuț Hălălai a declarat pentru ziarulunirea.ro că „Firma Polaris, ca orice alt operator, are obligația legală să ducă toate deșeurile menajere la o groapă de gunoi autorizată. Rampa de transfer de pe centura ocolitoare a Municipiului Alba Iulia poate fi folosită maximum 24 de ore.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea