Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

DUMINICĂ: Protestatarii anti Kronospan ies din nou în stradă la Sebeş. Din 1 martie, la Alba Iulia, în faţa Agenţiei pentru Protecţia Mediului

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

protest anti Kronospan Sebes 15 febr (57)Un nou marş de protest împotriva poluării şi a construirii unei noi fabrici de formaldehidă va avea loc duminică, 22 februarie, la Sebeş. Ecologiştii nu se dau bătuţi şi merg până-n pânzele albe pentru sănătatea lor. Este cea de-a şaptea manifestare, iar reprezentanţii societăţii civile şi ai ONG-urilor pentru protecţia mediului  au anunţat proteste toată luna februarie. Ei vor relocarea fabricii la cel puţin 50 de kilometri de oraş. Marşul va pleca, ca de obicei, din faţa Primăriei. Din 1 martie, protestele se mută  la Alba Iulia.

Chiar dacă duminica trecută Kronospan a blocat accesul în parcarea din faţa fabricii cu camioane, protestatarii din Sebeş nu se lasă. Duminică vor „bate” din nou la poarta lor, pentru a protesta împotriva deschiderii unei noi fabrici de formaldehidă cu capacitate dublă faţă de cea existentă.

CITIŢI şi FOTO: Al șaselea marş de protest la Sebeș împotriva poluării. Parcarea Kronospan, blocată de camioane
Totodată, ecologiştii au anunţat că, din 1 martie, prostestele se mută la Alba Iulia. Decizia a fost luată după ce reprezentanţii angajaţilor Kronospan au programat şi ei proteste din luna martie în faţa Primăriei din Sebeş, exact la aceeaşi oră, 14.00.

Astfel, în 1 martie, la Alba Iulia va fi organizat primul protest  împotriva poluării din Sebeș, împotriva modului în care autoritățile au aplicat legea, în faţa Agenţiei pentru Protecţia Mediului .

Citiţi şi Blocarea parcării de la Kronospan, Sebeș – obiectul unui dosar de cercetare penală

Pentru a putea continua să îşi exprime poziţia, în contextul în care duminicile sunt acum rezervate de angajaţii companiei, ONG-urile au anunţat că speră să primească o sală în incinta casei de cultură din municipiu. Aici vor fi invitaţi toţi cei care doresc să continue protestele în condiţii paşnice şi civilizate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Elevii Liceului Teoretic Teiuș, de vorbă cu doi deținuți din Penitenciarul Aiud, despre prevenirea consumului de droguri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii Liceului Teoretic Teiuș, de vorbă cu doi deținuți din Penitenciarul Aiud, despre prevenirea consumului de droguri Marți, 23.04.2024, 2 reprezentanți ai Serviciului Educație al Penitenciarului Aiud, inspector principal de poliție penitenciară Ioana BUCUR și subcomisar de poliție penitenciară Iosif Attila KÖBLE, au fost prezenți în calitate de parteneri al Poliției Orașului Teiuș și al […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea