Rămâi conectat

Cultură Educație

DUMINICĂ: Premieră la cea de a 38-a ediție a Festivalului Internațional ”Lucian Blaga” de la Sebeș: Spectacolul eveniment “Tulburarea apelor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Festivalul Internațional „Lucian Blaga”, aflat la cea de a 38-a ediție și organizat de Primăria și Consiliul Local al municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga“ Alba, va culmina duminică, 13 mai, cu premiera națională a piesei „Tulburarea apelor” de Lucian Blaga. Intrarea este liberă.

Spectacolul eveniment este realizat sub îndrumarea doamnei Ana Dorica „Dorli” Blaga, fiica scriitorului. Piesa se va juca în sala de spectacole a Centrului Cultural ˝Lucian Blaga˝ (Sebeș), începând cu ora 19:00, și va avea o distribuție impresionantă de actori premiați la festivaluri internaționale și soliști de muzică tradițională românească și de operă.

„Tulburarea apelor” (1923) continuă proiectul lui Lucian Blaga de a configura o matrice a spiritualității românești. Critica este de părere că aici este reluată viziunea din Zamolxe, pe care, tematic, scriitorul o așază într-un spațiu și într-un timp definite: „în timpul reformațiunii, în Ardeal, veacul al XVI-lea”.

Piesa de teatru este regizată de Cosmin Pleșa – actor, regizor, teolog și profesor de teatru. Cosmin Pleșa a primit în  2011, în cadrul Festivalului Internațional de Artă „Cavalerul de Aur” de la Moscova, trofeul „Cavalerul de Argint”, pentru spectacolul Manole, după piesa „Meșterul Manole” de Lucian Blaga

Distribuția: Adrian Titieni, Grigore Leșe, Ioana Abur, Iulia Lumânare, Constantin Dinulescu, Alexandru Beteringhe, Valeriu Andriuță, Mircea Gheorghiu, Mircea Constantinescu, George Remeș, Tiberiu Alexandru Hârșan, Marius Alexandru Iordache, Rusalina Bona, Mihai Hurduc, Irina Baianț, Alice Minoiu și Marina Minoiu.

Costume: Dorin Negrău; Scenografia: Laurențiu Toma; Coregrafie: Liana Iancu; Muzica: Doru Todoruț.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea