Rămâi conectat

Curier Județean

DUMINICĂ: „Gala Performerilor” – Elevii olimpici şi cele mai bune cadre didactice din judeţul Alba, premiaţi de Consiliul Judeţean

Alexandra Mates

Publicat

în

Consiliul Judeţean Alba organizează, pentru al treilea an consecutiv, Gala Performerilor din judeţul Alba, eveniment în cadrul căruia vor fi premiaţi cei mai valoroşi elevi şi cele mai bune cadre didactice din judeţ. Gala va avea loc duminică, 15 decembrie, de la ora 16.00,  la sala Mercur Style. În cadrul aceluiaşi eveniment va avea loc şi premierea din proiectul educaţional “Şcoala de nota 10″, ediţia a II-a, proiect realizat de CJ Alba şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba sub forma unei competiţii între unităţile de învăţământ preşcolar şi preuniversitar din judeţul Alba.

Începând din acest an, în cadrul Galei Performerilor, CJ Alba a modificat regulamentul de acordare a premiilor pentru rezultate de excepţie. Vor fi premiaţi toţi elevii din clasele IV-XII din judeţ care s-au remarcat prin rezultatele obţinute la învăţătură, reuşind prin efortul lor să câştige locul I la etapa judeţeană a olimpiadelor şcolare sau locurile I, II şi III la etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare şi cadrele didactice care i-au îndrumat şi i-au ajutat să obţină aceste rezultate.

Anul trecut, valoarea totală a premiilor acordate s-a ridicat la cincizeci de mii de lei fiind recompensaţi peste 300 de elevi şi cadre didactice care s-au remarcat prin rezultatele obţinute în cursul anului şcolar 2011-2012. Potrivit proiectului de hotărâre prevede ca premierea să fie conform situaţiei întocmite de către Inspectoratul Şcolar Judeţean. În situaţia în care un elev sau cadru didactic a obţinut rezultate la aceeaşi disciplină, la mai multe etape, se va acorda un singur premiu, cel cu valoarea cea mai mare, iar dacă la rezultatele unui elev şi-au adus contribuţia mai multe cadre didactice, fiecare profesor va beneficia de o sumă egală cu limita minimă a premiului în bani, prevăzută la categoria respectivă.

REGULAMENT:

– locul I la Etapa Judeţeană a Olimpiadelor Şcolare Naţionale, pe discipline

– locurile I, al II-lea şi al III-lea, sau menţiune, la Etapa Naţională a Olimpiadelor Şcolare Naţionale, pe discipline

Elevi:

– Etapa Judeţeană: locul I – o sumă cuprinsă între 50-200 lei/elev/disciplină

– Etapa Naţională/internaţională: – locul I – o sumă cuprinsă între 250-600 lei/elev/disciplină, locul al II-lea – o sumă cuprinsă între 200-500 lei/elev/disciplină, locul al III-lea – o sumă cuprinsă între 150-400 lei/elev/disciplină, menŢiune – o sumă cuprinsă între 100-300 lei/elev/disciplină

Cadre didactice:

-Etapa Judeţeană: locul I – o sumă cuprinsă între 100-300 lei/cadru didactic

-Etapa Naţională/internaŢională – locurile I, al II-lea , al III-lea, sau menţiune – o sumă cuprinsă între 150-500 lei/cadru didactic.

Proiectul „Şcoala de nota 10” , a cărei premiere va avea loc tot duminică, are ca obiective principale promovarea imaginii obiective a unităților de învățământ din județul Alba, valorizarea  rezultatelor  preşcolarilor, elevilor, cadrelor didactice, facilitarea schimbului şi transferului de bune practici între unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ, promovarea activităţilor în aer liber şi a unei vieţi sănătoase, facilitarea contactului direct între tineri, stimularea şi promovarea lucrului în echipe şi a sentimentelor de egalitate între tineri, încurajarea tinerilor să se implice în diverse proiecte cât şi în activităţi de voluntariat. Consursul s-a desfăşurat pe perioada septembrie 2012- decembrie 2013.

Mai multe detalii despre concurs  pot fi găsite pe site-ul proiectului www.scoalade10.ro. Premiile pentru elevi şi cadre didactice se vor acorda pe categorii: unitate de învăţământ – preşcolar, gimnnaziu şi liceu.  Valoarea totală a premiilor acordate în cadrul proiectului se ridică la suma de 200.000 de lei, iar cel  mai mare premiu este de 15.000 de lei.

Foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în satul Silivaș, din comuna Hopârta: Un utilaj agricol a luat foc Un incendiu a izbucnit la un utilaj agricol din satul Silivaș, comuna Hopârta. Au intervenit pompierii din Aiud. Citește și: INCENDIU de vegetație uscată la Băgău: Intervin pompierii din Aiud cu o autospecială Detașamentul de pompieri Aiud intervine cu o autospecială de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea