Rămâi conectat

Curier Județean

DUMINICĂ: „Etnografia şi folclorul la ele acasă”, la Cut. „Fiii satului”, expoziţii, lansare de carte, paradă, muzică şi dansuri populare. PROGRAMUL

Alexandra Mates

Publicat

în

cutDuminică, 21 septembrie, etnografia şi folclorul vor fi reînviate la Cut. Este vorba despre evenimentul ce va avea loc „Etnografia şi folclorul la ele acasă” , în cadrul căruia vor fi organizate evenimente culturale, folclorice, dar şi surprize rezervate fiilor satului.

Sărbătoarea va debuta la ora 9.00, cu o slujbă religioasă oficiată la Biserica cu hramul „Bunavestire” din Cut. La ora 13.00, oaspeţii şi localnicii vor vizita expoziţia etnografică de la Centrul catehetic, iar la ora 13.30, la Căminul Cultural, va fi lansată cartea „Pagini monografice ale Cutului”, de Ilie Moise.  Manifestarea va continua cu o paradă a portului popular şi vernisajul unei expoziţii documentare de fotografii „Cutul de altădată”.

Totodată, invitaţii au ocazia să urmărească o expunere cu diapozitive – „Cutul şi oamenii săi”, retrăind momente de altădată. La ora 15.30 este programat un spectacol de muzică şi dansuri populare cu Ansamblul Centrului  de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia şi Ansamblurile folclorice ale  comunelor  Stremţ, Ciugud şi Cut.

Potrivit primarului Vasile Mutu, sărbătoarea fiilor satului se va încheia cu o seară de dans la care sunt invitaţi tinerii comunei, dar şi cei ce poartă în suflet pentru totdeauna clipe fericite ale tinereţii.

Vă prezentăm programul manifestării:
Ora 9.00  –  Slujba  religioasă la Biserica cu hramul  Bunavestire  din Cut
Ora 13.00  –  Vizitarea Expoziţiei etnografice la Centrul Catehetic
Ora 13.30  – Lansare de carte:-Ilie Moise: „Pagini monografice ale Cutului”, la Căminul  cultural
Ora 14.30  – Parada portului popular
– Vizitarea Expoziţiei documentare de fotografii:  Cutul de altădată  …
– Expunerea de diapozitive : Cutul și oamenii săi.
Ora 15.30  – Spectacol de muzică şi dansuri populare cu: Ansamblul Centrului  de cultură Augustin Bena   din Alba Iulia, ansamblurile folclorice ale  comunelor  Stremț , Ciugud și Cut.
Ora 19.00  – Dans

Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Cut, împreună cu Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Șofer din Abrud, testat pozitiv la substanțe psihoactive: A fost oprit de polițiști pe DN74, la Bucium

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șofer din Abrud, testat pozitiv la substanțe psihoactive: A fost oprit de polițiști pe DN74, la Bucium Un șofer din Abrud a fost testat pozitiv la substanțe psihoactive, după ce a fost oprit de polițiști pe DN74, la Bucium. Citește și: Dosarul „bordelului cu minore” de la Abrud: 8 ani de închisoare pentru proxenetul care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea