Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

DSP Alba: În doar 7 zile, peste 2.000 de persoane, afectate de viroze respiratorii. Metode de prevenire

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Odată cu venirea frigului şi apropierea iernii, pericolul infecţiilor respiratorii creşte, organismul având nevoie de o protecţie sporita şi un regim alimentar adecvat. La fel ca şi în anii precedenţi, odată ce am intrat în sezonul rece, numărul virozelor a crescut, directorul DSP Alba, Horea Timiş ne-a informat că în săptămâna 7-13 octombrie, în judeţul Alba au fost raportate 2.131 de viroze, dintre care 41 de persoane au necesitat internarea în spital. Tot în această perioadă, 318 persoane din Alba s-au îmbolnăvit de pneumonie, dintre care 59 au fost internate în spital. Doctorul Timiş spune situaţia este la fel ca şi în anii precedenţi, iar în perioada următoare se aşteaptă ca numărul îmbolnăvirilor să crească.

Virozele respiratorii sunt nişte infecţii localizate pe diferite porţiuni ale aparatului respirator si sunt provocate de o serie de agenţi patogeni cunoscuţi sub numele de virusuri.

În topul substanţelor care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică în perioada sezonului rece se află vitaminele A, E si C, precum şi microelementele seleniu si zinc, adevăraţi “combustibili” pentru sistemul imunitar. Vitamina C este “vedeta” protecţiei împotriva răcelilor şi infecţiilor deoarece stimulează imunitatea şi combate radicalii liberi. Cantităţile recomandate sunt 120 mg/ zi şi se pot lua din citrice (lămâi, portocale, grapefruit), pătrunjel, kiwi şi altele, anunţă citynews.ro.

DSP Alba a transmis la Bucureşti necesarul de vaccinuri antigripale pentru sezonul 2013-2014.

Pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 64 ani cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau virusul imunodeficienţei umane este nevoie de 13210 vaccinuri. Pentru gravide este nevoie de 214 vaccinuri. Pentru medici, cadre sanitare şi personalul auxiliar este nevoie de 2222 vaccinuri. Pentru persoane, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială precum şi persoanelor care acordă asistenţă medicală este nevoie de 1406 vaccinuri, în judeţul Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inimă mare: Un tânăr frizer din Sebeș a tuns gratis copiii de la două orfelinate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Oameni cu inimă mare: Un tânăr frizer din Sebeș a tuns gratis copiii de la două orfelinate Alex Fulea, un tânăr frizer din Sebeș, alături de colegii săi din Sibiu, au tuns mai mulți copilași de la două orfelinate din Sibiu. Gestul nu s-a oprit aici, strângând cu ajutorul cliențiilor mai multe haine, jucării și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea