Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: DSP Alba confirmă contaminarea cu stafilococul auriu – Casa Traiana amendată în scandalul mâncării infestate

Bogdan Presecan

Publicat

în

H. Timiş: „Au existat probleme în manipularea alimentelor de către personalul angajat şi în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei în vigoare”

Direcţia de Sănătate Publică Alba a dispus sancţionarea drastică a societăţii care asigură servicii de catering pentru mai multe unităţi şcolare din judeţ, printre care şi Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba, de unde proveneau cei 27 de copii, internaţi miercuri seara, 7 decembrie 2011, cu suspiciunea de toxinfecţie alimentară.

Sursa intoxicării este conform rezultatelor analizelor de laborator a zeci de probe de mancare, biologice şi bacteriologice – bucătăreasa pensiunii Casa Traina, ce era purtătoarea stafilococului auriu şi care a infestat un lot de mâncare cu acest germen. Directorul DSP a subliniat faptul că toate analizele de sanitaţie, în cazul Pensiunii Casa Traiana au ieşit negative şi că undeva pe parcursul pregătirii mâncării, a avut loc contaminarea alimentelor, de către bucătăreasa acestei societăţi cu staphylococcus aureus.

DSP Alba a dispus amendarea societăţii care administrează Pensiunea „Casa Traiana” cu suma de 15.000 de lei, a administratorului acesteia, Dan Dreghiciu, cu 1.000 de lei şi a bucătăresei cu încă 1.000 de lei. Activitatea activităţii de catering a fost suspendată până la remedierea deficienţelor.

De asemenea, a fost decisă si suspendarea activităţii bucătăresei pâna când ea va prezenta trei probe consecutive de exudat faringian si secreţii biologice care să aiba rezultatul negativ, respectiv să ateste starea de sănătate dincolo de orice suspiciune.

Au mai fost sancţionaţi administratorul Colegiului Tehnic „Dorin Pavel”, Crinela Şteau, din Alba Iulia, si directorul Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba, Constantin Florea, ambii cu câte 1.000 de lei.

Directorul DSP Alba, Horea Timiş, a declarat ca nu a resimţit niciun fel de presiune pe parcursul desfăşurării investigaţiilor şi a supravegheat personal felul în care s-au realizat analizele de laborator.

Directorul DSV Alba, Vasile Beres a declarat ca investigatiile au fost conduse de catre DSP Alba, iar rezultatele obţinute în urma analizelor de laborator făcute de către Direcţia Sanitar Veterniară nu au relevat niciun fel de problemă.

Bogdan PRESECAN


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea