DSP Alba: Administratorii taberelor și cei ai unităților de cazare, care primesc grupuri în regim de tabără, trebuie să respecte mai multe reguli sanitare

Paul Voicu - Primar 2020

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba amintește administratorilor unităților de cazare că pot primi grupuri de copii, în regim de tabără, însă cu respectarea măsurilor și regulilor sanitare.  

În cazul în care administratorii de hoteluri și pensiuni primesc grupuri de copii trebuie să înștiințeze, în prealabil, Direcția de Sănătate Publică și să respecte o serie măsuri, la fel ca unitățile care funcționează în regim de tabere școlare.

ELIT

Astfel, toți copiii trebuie să aibă aviz epidemiologic, să fie însoțiți de un cadru medical care supraveghează starea de sănătate a acestora pe perioada șederii, dar și meniurile, care trebuie să fie diferențiate, pe categorii de vârstă.

În cazul în care copiii nu au aviz epidemiologic, triajul epidemiologic va fi efectuat la primirea în unitatea de cazare, de către un cadru medical, în baza unui contract încheiat între acesta și administratorul pensiunii. Cadrul medical va verifica meniurile și va asigura asistența medicală de urgență, dacă este cazul.

Mihail David - 2020

La organizarea taberelor, administratorul va solicita Direcției de Sănătate Publică autorizarea sanitară.

În cazul celor autorizate, înainte de începerea activității, administratorul taberelor de odihnă va organiza următoarele acțiuni:

 • efectuarea curățeniei generale, dezinfecției mobilierului și pavimentelor,
 • pregătirea materială corespunzătoare:
  • repararea clădirii, mobilierului, instalațiilor sanitare și electrice, de apă și de canalizare, a utilajelor și aparatelor blocului alimentar,
  • dotarea cu inventar moale în cantități suficiente și de calitate corespunzătoare, cu tacâmuri și veselă egale cu numărul consumatorilor,
  • stabilirea modului și a locului de spălare a inventarului moale,
  • asigurarea apei calde necesare blocului alimentar,
  • asigurarea mijloacelor adecvate de transport auto pentru aprovizionarea taberei,
  • amenajarea și dotarea corespunzătoare a cabinetului medical, a izolatorului și a infirmeriei.

Pe timpul taberei se va asigura asistența medicală a copiilor de către personal medical calificat. Aprovizionarea cu alimente se va face de la unități autorizate sanitar și veterinar. Acestea se vor păstra în spatii frigorifice, iar probele din meniul zilnic timp de 48 de ore.

Personalul de la blocul alimentar și cel care vine în contact cu beneficiarii taberei vor prezenta fișa de aptitudini eliberată de medicul specialist de medicina muncii.

De asemenea, fie că sunt cazați copii sau adulți, trebuie păstrate probe alimentare.

Biroul de presă al DSP Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...