Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Drumul spectaculos care duce la universul arhaic de la Valea Poienii și Raven’s Nest va fi modernizat: Primăria solicită acordul de mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Drumul spectaculos care duce la universul arhaic de la Valea Poienii și Raven’s Nest va fi modernizat: Primăria solicită acordul de mediu

Drumul comunal, are originea în drumul comunal DC130 localitatea Sălciua, și finalul în drumul județean DJ107I localitatea Brădești. Lungimea totala a drumului comunal DC104 este de aproximativ 11 km din care 6.5 km pe teritoriul comunei Sălciua respectiv 4.5km pe teritoriul comunei Râmeț.

Tronsonul de drum comunal DC104 aflat pe teritoriul administrativ al comunei Râmeț, face obiectul unui proiect de modernizare aflandu-se în faza de execuție lucrări cu termen de finalizare 2022. De asemenea primii 4.5 km ai drumului comunal DC104 au fost modernizați prin programul SAPARD, lucrările finalizandu-se în anul 2006.

Citește și: FOTO/Video| Raven`s Nest, cuib de autenticitate pe aripa Munţilor Apuseni

Porțiunea de drum nemodernizata, în lunginea de 1.985km, face obiectul prezentului studiu de fezabilitate.

În prezent, drumul studiat este drum de pământ, fară elemente caracteristice definite, fară zestre, fiind impracticabil pe o porțiune considerabila în anotimpurile ploioase. Accesul la terenurile agricole din extravilan pe care le deservește, se face cu mare dificultate, doar cu autovehicule speciale de teren. Pe drumul studiat nu exista amenajări pentru scurgerea apelor și nu sunt amenajate podete de descărcare a apelor din zona drumului.

Necesitatea modernizării drumului comunal DC 104, este justificata de:

-asigurarea continuității unui drum modernizat pe țoață lungimea să care vă conduce la scurtarea distantei de parcurs dintre comuna Sălciua și Municipiul Alba Iulia cu aproximativ 50km.
-facilitarea cearea unor condiții de acces cu orice tip de mijloc de transport auto, la proprietăți și terenuri agricole, pentru riverani și proprietari de terenuri.

Totodată proiectul vine în întâmpinarea prevederilor legislației actuale în domeniul protecției mediului și calității apelor și vă avea următoarele efecte:

– Dezvoltarea infrastructurii rurale;
– Facilitatrea investițiilor în zona;
– Facilitarea accesului la terenuri agricole din zona,
– Creșterea gradului de ocupare a forței de munca locale.
– Dezvoltarea turismului în zona


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea